Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

czy braliście do swoich X1 pakiety BRI i BSI i na jaki okres? Ile mniej wiecej kosztuja serwisy olejowe? Z góry dzięki za pomoc!

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam,   
bri 4 lata 100 000 km

bsi 5 lat 100 000 km

Niedogodnosc z bsi jest taka, ze mozesz przyjechac jak masz maks 2000 km do przegladu (dla wiekszosci to pewnie nie jest niedogodnosc). Przy jakims wyjezdzie moze z tym byc problem. 
Nie jestem przekonany czy bsi sie oplaca - ja to wziolem bo mi zalezalo w damym roku zwiekszyc koszty.

nie pamietam dokladnie ale serwis olejowy to cos kolo 6-7 stowek.

Edytowane przez krzycholas
Opublikowano
45 minut temu, krzycholas napisał(a):

Ja mam,   
bri 4 lata 100 000 km

Czyli praktycznie na 2 lata. Okazuje się że BRI zaczyna działać efektywnie od daty rejestracji a to oznacza że pokrywa się to z okresem gwarancyjnym. Bez sensu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.05.2025 o 19:58, krzycholas napisał(a):

nie pamietam dokladnie ale serwis olejowy to cos kolo 6-7 stowek.

Gdzie tak tanio robią serwis olejowy ?  W ASO regularna cena 1300 PLN, a po dużej promocji 1000 PLN  ?

Wziąłem BSI 5 lat 60 000 km zapłaciłem 4900 PLN na początku 2024 roku i nadal się zastanawiam czy dobrze zrobiłem. 🙂  

Edytowane przez Franek Dolas
Opublikowano
W dniu 8.06.2025 o 09:42, Franek Dolas napisał(a):

Gdzie tak tanio robią serwis olejowy ?  W ASO regularna cena 1300 PLN, a po dużej promocji 1000 PLN  ?

Wziąłem BSI 5 lat 60 000 km zapłaciłem 4900 PLN na początku 2024 roku i nadal się zastanawiam czy dobrze zrobiłem. 🙂  

W Bawaria motors jest 699 zl wymiana oleju. Natomiast serwis maly okolo 2k, serwis duzy 4k (co dwa lata raz duzy raz maly). Wiec te pakiety BSI zawsze wychodza lepiej niz jakbys chcial jechac na taki serwis bez BSI

Opublikowano
W dniu 27.05.2025 o 20:46, marcinq78 napisał(a):

Czyli praktycznie na 2 lata. Okazuje się że BRI zaczyna działać efektywnie od daty rejestracji a to oznacza że pokrywa się to z okresem gwarancyjnym. Bez sensu.

Czy 6k to jest duzo za 2 lata spokoju? W sumie ciezko powiedziec, sam sie zastanwiam jeszcze nad tym BRI

Opublikowano
W dniu 9.06.2025 o 18:48, rooti napisał(a):

W Bawaria motors jest 699 zl wymiana oleju. 

W całej sieci BAWARIA motors czy w konkretnym mieście ? Czy to jest po promocji, czy regularna cena ? 🙂

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupiłem BRI po 69 dniach , możliwość do 90 dni od odebrania. 6060 zł. Gwarancja na 4 lata lub 200 000 km. 

Czy warto. Na pewno. Przy obecnych cenach części i serwisu nie zastanawiał bym się drugi raz . 

Opublikowano
2 godziny temu, Korg napisał(a):

Gwarancja na 4 lata lub 200 000 km.

No tak, tylko że to działa już i w tym samym czasie gdy obowiązuje standardowa gwarancja producenta. Czyli defacto wykupiłeś na 2 lata.

Ja teraz zastanawiałbym się nad tym zakupem.

Opublikowano

Też się nad tym zastanawiam nad tym, za dwa tygodnie odbiór samochodu , dowiadywałem się w Niemczech można wykupić przedłużenie gwarancji tuż przed zakończeniem fabrycznej gwarancji i tam można ją przedłużyć do ośmiu lat od daty zakupu. U nas też kiedyś tak było bo gwarancja na x3 którą kupiłem 2014(jako 3-latkę) skończyła się po 5-ciu latach i miałem propozycję przedłużenia jej do trzech lat. Nie wiem czemu to zmienili

Opublikowano
14 godzin temu, marcinq78 napisał(a):

No tak, tylko że to działa już i w tym samym czasie gdy obowiązuje standardowa gwarancja producenta. Czyli defacto wykupiłeś na 2 lata.

Ja teraz zastanawiałbym się nad tym zakupem.

Tak wiem ale mam 4 lata z głowy . Syn kupił rok temu BMw w Niemczech i mial gwarancję na 3 lata BMW i poprzednia właścicielka wykupiła polisę ubezpieczenia serwisowego na kolejne 2 lata. Czyli do sierpnia 2027. 

Ale to już gwarancją ubezpieczenia a nie BMW . Obecnie BMW daje 3 lata dodatkowej gwarancji ale za 12 tysięcy zl

IMG20250707121651.jpg