Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaki opór mają mieć przewody zapłonowe (E36 1.8is M42). Na wtyku od strony cewek pisze 1 kilo ohm, a z drugiej strony 5 kilo ohm, rozumiem że sam kabel ma mieć 1 a fajka 5. Po zmierzeniu kompletnego kabla (kabel +fajka) u mnie opór wacha się od 6,1 do 6,3 , jedynie na jednym mam 5,2. Czy ktoś może mi powiedzieć czy ten opór jest jeszcze w normie, czy już należy wymienić przewody ? Dodam jeszcze że na wolnych obrotach czasami jakby wypadał mu jeden cylinder.

Opublikowano

dłuższy przewód ma pewnie ponad 6 kohm

a krótszy koło 5 k ohm

normalna rzecz = jakość wykonania przewodów pozostawia wiele do życzenia

ale wszystko jest w porządku póki nie mają przerwy jeździj

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

Jeszcze ja bym mial pytanko: Jakie przewody najlepiej kupic?

Jak wiadomo rozny producent - rozna jakosc :? a dla mojej Buni kupuje tylko najlepsze :D

Opublikowano
ja polecam swiece i przeowdy NGK wszystkie autka w rodzinie i moje poprzednie autko tez na tych przewodach i swieczkach jezdzi i nie ma zadnych problemow
Opublikowano
ja polecam swiece i przeowdy NGK

Prawda,NGK są bezkonkurencyjne!

Ale moi znajomi jeżdżą na kablach "JANMOR" i nie narzekają,aróżnica w cenie jest... zauważalna! :duh:

Jak na koła samochodu nawijamy życia wstęgę...
Opublikowano

do tego auto oryginalne kable to bosch (komplet na ozn. B 307) numer do zamówienia to /0 986 356 307/

natomiast świece to także Bosch F7LDCR

lub zamienniki świec

champion RC8DMC

ngk BKR6EK

beru 14F-7LDUR4

źródło AUTODATA

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
hmm ojciec mi raz kupil do mojego auta swiece bosch bylo to akurat astra tez zagazowana to bardzo szybko wykrecilem te swieczki i zalozylem za namowa gazownika NGK i od tamtej pory wiem ze robia naprawde bezkonkurencyjne przewody jak i swiece :)