Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, czy u was w G30/G31 po ostrzejszej jeździe końcówki wydechu się lekko wysuwają do tyłu jak się auto rozgrzeje? Czy ktoś mógłby sprawdzić? Tak jakby wydech się rozgrzewał i wydłużał.

IMG_20250518_230937.thumb.jpg.ff164c653109f6b207d2d4f303d5a80b.jpg

IMG_20250518_230645.thumb.jpg.6907f70c3a66883e413cb157a3e7bda3.jpg

Edytowane przez kapibara22
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To naturalne zjawisko. Przeciez roznica to kilkaset stopni. 

Opublikowano (edytowane)

Tylko, ja miałem cięty wydech z winy ASO i mam połączony łącznikami śrubowymi więc się zastanawiam jak jest u was na nieciętych wydechach i czy ktoś to zauwazyl. W teorii lacznik moze byc metalu o wiekszej rozszerzalnosci niz fabryczny wydech i mamy to co mamy. Wiec jakby ktos mogl wstawic fotki swojego z rana a potem po jakiejs trasie to byloby fajnie. Z gory dzięki.

Edytowane przez kapibara22
Opublikowano

Pytasz a wiesz że każdemu facetowi też się pewne rzeczy wydłużają po rozgrzaniu.

2 minuty temu, kapibara22 napisał(a):

Wiec jakby ktos mogl wstawic fotki swojego z rana

🤣

• Haha 2
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ja tam wydech co najwyżej słucham, a nie oglądam 😄 Nigdy się nie zastanawiałem czy się wydłuża i o ile. Natomiast tak na logikę, jak już saab pisał, układ wydechowy zimny i rozgrzany do dwa różne układy i jeśli różnica temperatur sięga kilkuset stopni to naturalnym wydaje się, że długa rura i kilka puszek mają prawo się nieco wydłużyć.

Opublikowano
35 minut temu, Markok napisał(a):

Pytasz a wiesz że każdemu facetowi też się pewne rzeczy wydłużają po rozgrzaniu.

🤣

Nie no pytam poważnie o zdjęcia wydechu.

Opublikowano

Wiadomo, po prostu śmieszny temat i śmiesznie to ująłeś. Niestety nie pomogę bo mam w 7 jakże majestatyczną zwykłą rurę z Golfa schowaną w końcówce. 😄

Screenshot2025-05-19at00-44-24UywanyBMWSeria72020-249999PLN175390km-Otomoto_pl.png.4297967d4b5db7e69e668c4580854e5c.png

Cytat

Wiec jakby ktos mogl wstawic fotki swojego z rana

No to czekamy na foty czyjegoś z rana, tylko wyszorujcie dobrze do zdjęcia żeby nie było wstydu i żeby dobrze było widać różnicę w centymetrach. Tylko poważne zdjęcia wydechu. 😋