Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Płynie do mnie 540i , w vin widzę opcję s212 bmw national brakes. Doczytałem na reddit , że to mniejsze hamulce niż w EU ? Czy ktoś wie coś na ten temat i może go bardziej rozwinąć ?

Pozdrawiam!

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak podasz VIN to mogę dokładnie sprawdzić.

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeśli tak by miało być, to jak ma się prawnie później ewentualny swap na "prawilne" heble jakimi są 374x36? Wiem, że jest teraz nagonka na jakiekolwiek przeróbki w układzie hamulcowym, co bardziej kumaci diagności przestają podbijać przeglądy i zasłaniają się zmianami konstrukcyjnymi układu lub brakiem homologacji układu hamulcowego do danego pojazdu. Jakby to było w takim g30 gdzie bądź co bądź na swap szedłby układ jaki fabrycznie w tym modelu występuje?

.

Opublikowano
16 godzin temu, Smokin napisał(a):

Jeśli tak by miało być, to jak ma się prawnie później ewentualny swap na "prawilne" heble jakimi są 374x36? Wiem, że jest teraz nagonka na jakiekolwiek przeróbki w układzie hamulcowym, co bardziej kumaci diagności przestają podbijać przeglądy i zasłaniają się zmianami konstrukcyjnymi układu lub brakiem homologacji układu hamulcowego do danego pojazdu. Jakby to było w takim g30 gdzie bądź co bądź na swap szedłby układ jaki fabrycznie w tym modelu występuje?

Nie spotkałem się z żadnym problemem , ja wrzuciłem 374mm, wygląda to fajnie bo mam koła 18". Problem może byc jak będzie ewidentna rzeźba , jak zrobisz w oryginale to nikt ci nie będzie mierzył tarcz .

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, szuwx napisał(a):

Nie spotkałem się z żadnym problemem , ja wrzuciłem 374mm, wygląda to fajnie bo mam koła 18". Problem może byc jak będzie ewidentna rzeźba , jak zrobisz w oryginale to nikt ci nie będzie mierzył tarcz .

Wszystko Ci weszło plug and play? Bez żadnych adapterów customowych itd?

.

Opublikowano
1 godzinę temu, Smokin napisał(a):

Wszystko Ci weszło plug and play? Bez żadnych adapterów customowych itd?

Weszły bez żadnych adapterów ,czyste p&p.

• Dziękuję 1