Skocz do zawartości

Coupe - Mokre pasy bezpieczenstwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zauwazylem, ze po mocniejszych opadach deszczu, pasy bezpieczenstwa sa mokre. Tzn. na przyklad wieczoram stawiam suche auto, w nocy popada dobrze, przychodze rano, wsiadam, zapinam pasy i czuje ze sa mokre. Tyle ze mokra jest ta czesc, ktora wyciagne ze srodka (ze slupka). Na chlopski rozum, cos mi gdzies przecieka :-|

Chcialem sie poradzic, czy moze przypadkiem ktos mial juz cos takiego w e36 Coupe, albo od czego zaczac sprawdzanie. Czy rozbierac tapicerke i patrzyc tam, czy moze od razu wymienic jakas uszczelke?

Dodam tylko, ze tylne szyby sa uchylane.

Dziekuje za ewentualne podpowiedzi

Pozdrawiam

AdrianK

Opublikowano

Chyba nikt sie za bardzo nie orientuje w tej sprawie :(

Przyszlo mi jeszcze jednak cos do glowy ale nie wiem czy tak na prawde jest. Auto jest z szyberdachem i moze jest tak, ze przez boczne slubki ida kanaliki odprowadzajace wode, a u mnie gdzies ujscie tej wody sie zablokowalo i stad zbiera mi sie woda gdzies tam na dole??

Czy to ma sens??

Nikt nie mial nic podobnego u siebie??

Pleaseeee Help .... :modlitwa:

AdrianK

Opublikowano

Witam,

może to jest kwestia uszczelki od okna. Nie jestem specem więc to tylko domysły. Chyba najlepsza drogą będzie ściągnięcie tapicerki i szykania śladów którędy woda płynie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wyglada na to, ze bede musial to sprawdzic chyba w ten wlasnie sposob (tzn. po przez sciagniecie tapicerki).

Mam jednak przeczucie, ze to bedzie od szyberdachu. Jak bede wiedzial co to jest, to dam znac.

Opublikowano

Sprawdzilem co mi przecieka i nie jest to wina szyberdachu. Przecieka na uszczelce od uchylanej tylnej szyby. W zasadzie uszczelka ta wyglada calkiem dobrze, ale w dolnym rogu wyrazniej robi sie mokro. Nowa taka uszczelka kosztuje okolo chyba 200 PLN w servisie, wiec chyba sobie jej nie kupie, zwlaszcza ze przecieka mi z obu stron :-( Sprobuje cos zrobic zeby nie cieklo.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Tych tylnych szybek jest regulacja docisku moze je ktos sciagal i zle zalozyl i reguluje sie to tak gzie sie zamyka.A jak to nie pomoze to radzilbym te uszczelki wymienic bo woda w samochodzie to nie jest dobre auto zgnije dosc szybko