Skocz do zawartości

Coupe - Mokre pasy bezpieczenstwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zauwazylem, ze po mocniejszych opadach deszczu, pasy bezpieczenstwa sa mokre. Tzn. na przyklad wieczoram stawiam suche auto, w nocy popada dobrze, przychodze rano, wsiadam, zapinam pasy i czuje ze sa mokre. Tyle ze mokra jest ta czesc, ktora wyciagne ze srodka (ze slupka). Na chlopski rozum, cos mi gdzies przecieka :-|

Chcialem sie poradzic, czy moze przypadkiem ktos mial juz cos takiego w e36 Coupe, albo od czego zaczac sprawdzanie. Czy rozbierac tapicerke i patrzyc tam, czy moze od razu wymienic jakas uszczelke?

Dodam tylko, ze tylne szyby sa uchylane.

Dziekuje za ewentualne podpowiedzi

Pozdrawiam

AdrianK

Opublikowano
  • Autor

Chyba nikt sie za bardzo nie orientuje w tej sprawie :(

Przyszlo mi jeszcze jednak cos do glowy ale nie wiem czy tak na prawde jest. Auto jest z szyberdachem i moze jest tak, ze przez boczne slubki ida kanaliki odprowadzajace wode, a u mnie gdzies ujscie tej wody sie zablokowalo i stad zbiera mi sie woda gdzies tam na dole??

Czy to ma sens??

Nikt nie mial nic podobnego u siebie??

Pleaseeee Help .... :modlitwa:

AdrianK

Opublikowano
Sciagnij tapicerke z tylu po tej stronie co sa pasy mokre waz z woda w reke i lej po samochodzie wtedy wyjdzie gdzie przecieka
Opublikowano

Witam,

może to jest kwestia uszczelki od okna. Nie jestem specem więc to tylko domysły. Chyba najlepsza drogą będzie ściągnięcie tapicerki i szykania śladów którędy woda płynie.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Wyglada na to, ze bede musial to sprawdzic chyba w ten wlasnie sposob (tzn. po przez sciagniecie tapicerki).

Mam jednak przeczucie, ze to bedzie od szyberdachu. Jak bede wiedzial co to jest, to dam znac.

Opublikowano
tez mysle ze od szyberdachu. MI przeciekal i i mokry mialem ten slupek miedzy przednia szyba a szyba z drzwi. Jak narazie jest ok

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
sprawdź uszczelkę szyberdachu :cool2:
Opublikowano
  • Autor

Sprawdzilem co mi przecieka i nie jest to wina szyberdachu. Przecieka na uszczelce od uchylanej tylnej szyby. W zasadzie uszczelka ta wyglada calkiem dobrze, ale w dolnym rogu wyrazniej robi sie mokro. Nowa taka uszczelka kosztuje okolo chyba 200 PLN w servisie, wiec chyba sobie jej nie kupie, zwlaszcza ze przecieka mi z obu stron :-( Sprobuje cos zrobic zeby nie cieklo.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Tych tylnych szybek jest regulacja docisku moze je ktos sciagal i zle zalozyl i reguluje sie to tak gzie sie zamyka.A jak to nie pomoze to radzilbym te uszczelki wymienic bo woda w samochodzie to nie jest dobre auto zgnije dosc szybko