Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu mówię walczę z tym od roku  auto było u dwóch mechaników i nic... nie znaleźli a nie chca naciagać na wymiane w ciemno...

Przez zimę była cisza opisze poniżej. MÓJ CIEKAWY PRZYPADEK.

Miał ktoś przypadek podczas ostrego pokonywania zakrętów, ronda itp gdy masa samochodu przechyla się na boki coś strzela, napręża się , gdy jest temperatura bliżej zera cisza … gdy 10,15 stopni zaczyna się dziać…

Sprężyny amortyzatory prawidłowo zamontowane, są nowe , zawias przód nowy - tylko bez łączników..

Gdzie szukać ?

Walczę już rok z tym pierwotnie miałem źle załozone sprężyny poprawiłem i dalej .

Od października do teraz cisza bo było zimno …więc jakieś niedokręcanie czegoś odpada bo było by to cały czas

Ps. Dwóch mechaników rozkłada ręce ..

E61

Opublikowano

Chciałem napisać że masz źle założone sprężyny - ale to już naprawione. Ja bym się dokładnie przyjrzał jeszcze raz.

Potem sprawdź górną poduszkę amorka.

Opublikowano (edytowane)

1.Powiedz mi jak ocenic czy są prawidłowo załozone ... bo nigdzie nie umiem znaleść jakiegos rysunku..

2.Co możę byc zle załzoone w poduszce amorka ? jest nowy

3. Na co ma tam wpływ temperatura jakby było zle załozone.  

Edytowane przez Ptysiek1971
Opublikowano

Nie przeczytałem że poduszka jest nowa.

Tam zaciera się łożysko i występuje naprężnie a potem nagle przeskoczy - stąd ten hałas

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak, teraz jak pytasz to przypomniałem sobie że raz miałem przypadek zaciętego amortyzatora, stanął na dębowo i nie szło go ruszyc w żadną stronę nie wiem czy przeskakiwał by przy skręcaniu bo był zamontowany na stałe pomiędzy wahaczem a nadwoziem ale myślę że mógłby przeskakiwać.

Opublikowano (edytowane)

Mój pracuje także nie stoi dobowo ale bardziej mi chodzi o sytuację że amortyzator sprężyna którejś z tych rzeczy może to robić ?

pytanie jeszcze bo nie sprawdzałem czy jeżeli to jest ona rozpórka to może przenosić  to na kierownicę bo zaczęło mi to przenosić na kierownicę puknięcie …

i jak pada nie słychać tego strzelania …

Edytowane przez Ptysiek1971