Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jakiś problem ze skrzynią prawdopodobnie będzie do remontu lub wymiany.

Problem pojawił się nagle po zapaleniu auto nie ma mocy przy dokładaniu gazu ledwo jedzie i trzęsie całą karoserią po wymuszeniu dwójki chodzi lepiej im wyższy bieg tym lepiej pracuje i da się jechać. Raz przy ruszaniu i dodaniu gazu coś głośno stuknęło i pojawił się błąd skrzyni na zegarach.

Macie jakiś pomysł gdzie kupić w przyzwoitą skrzynię używaną?

Opublikowano (edytowane)

nie ma w przyzwoitym stanie, skrzyń używanych. Znajdź kogoś kto Ci zrobi remont Twojej i da gwarancję.

Chyba że ktoś wystawi auto na sprzedaż na częśći, pojedziesz, sprawdzisz skrzynie i czekasz aż ci ją wymontują. zabierasz i montujesz. NIE MA INNEJ OPCJI.

Przyzwoite warsztaty (kiedyś z nimi współpracowałem - brałem od nich graty do skrzyń) : samko warszawa, sentyrz kraków, długołęka - wrocław( bodajże). To są duże warsztaty - ja od nich brałem części do skrzyń i dawałem konwertery do regeneracji - swój daj koniecznie też do regeneracji. Może zapłacisz więcej, no chyba że masz - znasz kogoś w swojej okolicy rzetelnego od skrzyń biegów...

Jak coś stuknęło to mogły to być elektrozawory - olej i filtr dawno nie wymieniany) Gdyby coś się ukręciło - wałek lub planetarka  -auto już by nie jechało....

skrzynia się ślizga ? Ty mu gaz (na biegu) a auto nie rusza?

Jeśli Zdecydujesz się na remont - przy oddawaniu auta, warsztat powinien Ci zastrzec, że masz przyjechać na wymianę oleju i flitra w skrzyni po około 1000 km. To zabezpieczenie dla warsztatu, i dla ciebie. Jeśli na magnesie bdzie tylko mała ilośc opiłków- to skrzynia ok. płacisz za olej filtr i robociznę. 

Jeśli jednak na magnesie jest "jeż"- warsztat powinien na swój koszt (ja tak robiłem) wyjąć skrzynię i ją przejrzeć. Oczywiście nie możesz drzeć kapcia zaraz po remoncie, tylko jeździć normalnie.

Edytowane przez 520i