Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie dpf w n47d20c , od razu dodam że dpf wymieniony na nowy zamiennik pod koniec stycznia, turbina po regeneracji również koniec stycznia. W przeciągu 3 tygodni wymieniłem już dwa czujniki ciśnienia wstecznego(oryginały)na rysunku nr. 3, ale jest jeszcze nr. 5 którego nie ruszałem, za co on odpowiada? Gdzieś do 10g sadzy jest wszystko ok, później jak już silnik trochę rozgrzeje to zaczyna przybywać w zajebistym tempie sadzy, i gdy zgaszę to sadza wraca do "realnego" poziomu . Czy ktoś mógłby coś doradzić?

Screenshot_2025-03-07-16-54-47-032_pl.pw.btool.expert.jpg

Screenshot_2025-03-10-17-35-09-023_com.android.chrome.jpg

Opublikowano

Z tymi czujnikami na jeden wężyk jest ewidentnie jakis problem (mówie o oryginałach). Jak tylko sie zagrzeją mają problem z wartościami. Potem już tylko wymiana na nowy i historia się powtarza. Jedynym ratunkiem jest przeniesienie czujnika w chłodniejsze miesce na góre silnika nad pogrywe. Zanim BMW wprowadzi nową rewizję czujnika to jedyne rozsądne i działające rozwiązanie.

Opublikowano
12 godzin temu, SkeYT napisał(a):

Z tymi czujnikami na jeden wężyk jest ewidentnie jakis problem (mówie o oryginałach). Jak tylko sie zagrzeją mają problem z wartościami. Potem już tylko wymiana na nowy i historia się powtarza. Jedynym ratunkiem jest przeniesienie czujnika w chłodniejsze miesce na góre silnika nad pogrywe. Zanim BMW wprowadzi nową rewizję czujnika to jedyne rozsądne i działające rozwiązanie.

Też myślałem o tym, że temperatura może mieć wpływ na to, ciekawy jestem czy ktoś to sprawdził w praktyce. 

• 3 tygodnie później...