Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W tym modelu to chyba nie nowość... rozkreciłem lusterka sprawdzilem silniczki czy nie sa popalone (sa ok) sprawdziłem bezpiecznik pod maska (z tego co pamietam 19) sprawdzałem miernikiem czy przelacznik działa (działa) a napiecia na kablach brak co to może być ??
...nieważnie dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Opublikowano
Sprawdź styki w kostkach łączących drzwi z nadwoziem bo często śniedzieją.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W czerwonym kółeczku na zdjęciu.

http://img238.imageshack.us/img238/6851/033df0.jpg

Najlepiej rozpiąć i wypsikać jakimś preparatem na styki.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam serdecznie.

Mi znowu w lusterku od kierowcy nie działa regulacja lewa-prawa strona, góra-dół działa, przy czym w obu przypadkach słychac wyraźnie że silniczek pracuje. Czy da się to jakoś naprawić bez rozbierania zaraz całych drzwi?

Opublikowano
Witam serdecznie.

Mi znowu w lusterku od kierowcy nie działa regulacja lewa-prawa strona, góra-dół działa, przy czym w obu przypadkach słychac wyraźnie że silniczek pracuje. Czy da się to jakoś naprawić bez rozbierania zaraz całych drzwi?

przerob porady ktore podane sa wyżej

a jak to nie pomoze to zabiez sie za rozbieranie

aha ja mialem cos takiego ale po docisnieciu i poruszaniu delikatnie w tych kierunkach co nie dzialalo samego szkla sterowanie zaczelo dzialac

Opublikowano

hmmm spróbowałem... docisnąłem lusterko i przez krótką chwilę posuszyło się na bok :) myślałem że będzie działać ale nic - jedyne co mi narazie zostało na pocieszenie to to że siedzi teraz stabilnie a nie jak wcześniej przy każdym zamykaniu drzwi zmieniało położenie.

Kurcze... może ja coś źle zobiłem , nie wiem jak mocno mam przycisnąć to lusterko - boję się że coś zrobię... czy mopgę jeszcze coś z niego wykrzesać (przypominam że silniczki działają)?

Opublikowano

ja to robiłem dość mocno ale z wyczuciem i do małego oporu

a tak przy okazji bo jeszcze nie rozbierałem lusterka

to może ktoś mi powie jak mam wymienić samo szkło lusterka

Opublikowano
panowie takie pytanko: lewe lusterko dziala bez problemu, z prawym jest problem. nie dziala wogole, podczas przelaczania regulatora gora-dol slychac pstrykniecia w obu lusterkach, lewo-prawo cisza. rozerbralem to lusterko, okazuje sie ze zrodlem halasu jest cos jakby elektromagnes w silniczkach, probowalem poruszac ale nic to nie daje. ma ktos jakis pomysl?