Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z góry przepraszam jeśli coś będzie wytłumaczone nieprofesjonalnie bądź sam nie będe rozumiał pewnych kwestii. Nie jestem mechanikiem tylko potrzebuję pomocy z czymś z czym nie dam sobię rady sam :).

A więc w ostatnim czasie wymieniałem tylną klape w moim touringu. Po długiej batalii i lutowania dwóch wielkich wiązek kabli w dachu przyszedł czas na testy no i okazuje się że działa prawie wszystko prócz najwazniejszego czyli zamka klapy i zamka szyby. Światła w klapie działają wszystkie dociąg też słychać wycieraczka coś się tam rusza chociaż raz działa raz przestaje (jakby wycieraczka była zastana i nie miała siły się ruszyć?).Tylna szyba grzeje i sprysk też.

Problem jest z oba zamkami. Brat mechanik który pomagał lutować kable starał się znaleźc przyczyne lecz i on rozłożył ręce. Po podaniu napięcia na zamek w klapie normalnie odpuszcza,lecz po wciśnieciu guziczka w aucie bądź na pilocie obraca się tylko dociąg. Po zamknięciu klapy nie słychać automatycznego dociągu,dociąg chodzi z pilota przycisku i na mikrostyku w klapie. Brat mówil że może to byc coś z sygnałem który wraca do sterownika i daje znać czy klapa jest otwarta czy zamknięta. Przepraszam jeśli piszę niezrozumiale, jeśli będą pytania odpowiem dziękuję :)

• Moderatorzy
Opublikowano
2 godziny temu, Piotrekkkk napisał(a):

wymieniałem tylną klape

Silnik od wycieraczki pozostał ten sam ? Jeśli tak to problemem będzie wiązka, ale tu raczej nikt ci nie podpowie gdzie coś źle połączyłeś. Jeśli silnik jest inny to może być uszkodzona elektronika, która się w nim znajduje.

Opublikowano

Z wycieraczką doszedłem co jest pięć, zatatła się tulejka po otwarciu szyby mechanizm śmiga tulejka rozebrana zaraz będę składał.

Co do zamka to nie mam pomysłów 😞