Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serdecznie pozdawiam i tak się zastanawiam, czy jest możliwe zamontowanie diód led w lampach które LED nie mają wbudowanych. Ja wiem że potem jeszcze trzeba wziąć napięcie świateł pozycyjnych z jakiegoś miejsca. Ja mam akurat wersję "bieda edition" w której pierwszy właściciel nie chciał zapłacić za pozycje LED. To nie wygląda dobrze jak się zapewne domyślacie. Może ktoś podchodził do tematu i mógłby się podzielić doświadczeniem. Wymiana lamp byłaby najprostsza ale być może da się to zrobić bez ich wymieniania.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chinczyki robia do F25 bardzo fajne lampy, z animacjami i innymi cudami, z wygladem w stylu G01 poliftowego. Powiem szczerze, ze efekt odlotowy i bardzo odmladzaja auto. Jakbys mial kase inwestowac w przerobki czy wymiane lamp, to pomysl o tym. Nawet nie sa to jakies straszne koszta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Caly zestaw kosztuje 400 usd. Sa video na YouTube gdzie sa pokazane te lampy juz na samochodach. Wg mnie super.

Opublikowano

Dziękuję za zainteresowanie tematem, Widziałem te lampy chińskie ale właśnie to że są jakby podobne do nowszej wersji G mnie odtrąca. Te lampy są po prostu brzydkie jak dla mnie. Jakbym chciał wydać 2000PLN to bym sobie kupił normalne lampy led i tyle. Przekodowałbym wszystko pod nowe lamy i po temacie. Ja się pytam czy te lampy które posiadam aktualnie a które nie mają led można doposarzyć w ledy jakimś domowym sposobem, krótko mówiąc moje pytanie sprowadza się do tego czy lampy bez led różnią się wewnętrzną konstrukcją czy są stosowane te same plastiki tylko nie ma w nich wbudowanych ledów. Jakby ktokolwiek coś wiedział to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
20 godzin temu, Piotr67 napisał(a):

Dziękuję za zainteresowanie tematem, Widziałem te lampy chińskie ale właśnie to że są jakby podobne do nowszej wersji G mnie odtrąca. Te lampy są po prostu brzydkie jak dla mnie. Jakbym chciał wydać 2000PLN to bym sobie kupił normalne lampy led i tyle. Przekodowałbym wszystko pod nowe lamy i po temacie. Ja się pytam czy te lampy które posiadam aktualnie a które nie mają led można doposarzyć w ledy jakimś domowym sposobem, krótko mówiąc moje pytanie sprowadza się do tego czy lampy bez led różnią się wewnętrzną konstrukcją czy są stosowane te same plastiki tylko nie ma w nich wbudowanych ledów. Jakby ktokolwiek coś wiedział to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.

W lampach "ledowych" masz dodatkowe cztery ledy do pozycji/stopu, po jednym w kazdej lampie. Bo tak jak przy przednich reflektorach halogenowych, w tylnych lampach w klapie nie ma stopu ani pozycyjnych, tak w lampach wystepujacych w wersji auta z ksenonami, ledowy stop/pozycyjne masz nie tylko w lampach zewnetrznych, ale tez w tych w klapie. Wyglada, ze innych roznic nie ma. Nie wiem po co BMW w ogole takie genialne patenty powymyslalo. W F20 jest taka sama bzdura z tymi lampami tylnymi w roznych wersjach zaleznie od reflektorow przednich. Tu wchodzi w gre nie tylko przerabianie lamp (nie wiem w ogole po jaka cholere), ale tez ciagniecie dodatkowych kabli z modulu FRM.

Opublikowano

Tak się spodziewałem, po prostu odpuszczę sobie ten temat. Nie spodziewałem się po prostu że w ogóle jest taka wersja lamp bez LED. Nie sprawdziłem się, że BMW oferuje taką bieda edycję. Powinni się wstydzić. Ale co tam pojeżdżę sobie ze dwa lata a potem kupię to co lubię choć trudno powiedzieć co to będzie. Najlepsze byłoby nowe prosto z salonu E34 z porządnym silnikiem, ale niestety takiej opcji nie ma, hihi. Te wszystkie inne nowsze to jest plastik baby. Miałem e34, e39 i e60. Teraz mam x3 i co? e34 było jak czołg, e39 jak statek kosmiczny, e60 piękna i bestia do wyboru, x3 ku...a stołek na szczudłach nic nie czujesz wagi, ani równowagi, niby jest super ale ..... zawsze jest jakieś ale. Walić to , i tak wszystko się sprowadza do wożenia dupska tam gdzie chcesz a w tym one wszystkie były dobra a nawt F126p też dawał radę, hehehe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trzeba bylo kupic F10/F11. Auto idealne. F25 bardzo fajne auto, solidne, ale jak to SUV, komfortem jest sto lat swietlnych od duzego sedana/kombi. Mam oba modele wiec mam porownanie. Aczkolwiek moja zona kocha to X3. 🙂

Opublikowano

No w sumie racja do mojego poprzedniego E60 3.0 wolnossak w benzynie ma się nijak. Niestety potrzebny mi taki samochód z wielu przyziemnych powodów. Uwielbiam wsiadanie i wysiadanie z niego, Komfort jak na taczce ale nic się nie tłucze. Potrzebna mi ta przestrzeń i łatwośc załadunku bo mam co wozić od czasu do czasu. Dla mnie to jest taki kompromis. Najbardziej w tym aucie mnie wkurza zawodząca klimatyzacja. Pracuje za głośno i nie wiem czy to jakaś usterka czy tak ma być i te durne lampy tylne bieda edyszyn. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chyba usterka, bo powinno chodzic cicho, moze poza momentami gdzie musi szybko schlodzic albo ogrzac i po porostu nadmuch idzie z wieksza sila. W aucie zony nigdy nie "zauwazylem" glosnej pracy ukladu klimatyzacji.

Nie obraz sie, ale tu w UK, takie myslenie jak Ty prezentujesz, czyli przejmowanie sie tym jak inni widza Twoj samochod i w zwiazku z nim jak widza Ciebie, jest prezentowane w sumie tylko przez Polakow, Rumunow i wszelkiej masci murzynow i ciapakow. 🙂 No chyba, ze jezdzisz za swoim autem i go sterujesz przez radio, to sie nie dziwie, ze Cie widok Twoich tylnych lamp zajezdzajacych bieda, tak irytuje. 😉 Ja czasami mam okazje jechac za autem mojej zony i powiem Ci, ze nigdy nawet przez chwile nie pomyslalem "o kurde, ale te lampy to bieda edyszyn". W najnowszej skodzie Fabia pewnie sa piekne ledowe tylne lampy i w zwiazku z tym wolalbys miec te Fabie czy swoje leciwe F25? No bo Fabia z tymi lampami ledowymi to kurde, jak to Paczes mawia, "jeb.c biede" na maksa. :)))

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja tam się nie obrażam, w sumie i tak nie jeżdżę sam za sobą tyle tylko że te paski ledowe zawsze mi się podobały i w głowie mi się nie mieści że bmw zrobiło taki szajs z tymi lampami. Po to one mają te paski żeby ładnie wyglądało a tu klapa. Nawet sobie nie wstawisz ledów w tych lampach bo pomijam że wywala błędy to jeszcze  pozycyjne są za jasne bo wszystko jest realizowane na żarówkach jednowłóknowych ze zmiennym napięciem zasilania. Czasem podchodzę do swojego auta od tyłu i muszę na to patrzeć i powiem tak, mea culpa nie zbadałem tematu bo się nie spodziewałem, myślałem że one wszystkie mają te ledowe łyżwy. I teraz mam jakby taki niedosyt. Do przodu wstawiłem regularne żarówki osram z błękitną poświatą i wygląda ok. Zawsze miałem ksenony ale jakoś to mi nie przeszkadza ale te tylne lampy są wrzodem na d..ie. Mam kolejne doświadczenie życiowe, w sumie z autem się nie ożeniłem wię zawsze mogę sobie kupić inny model.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Mozesz wlozyc wszedzie zarowki ledowe. W FRM mozesz zmienic parametry dotyczace kazdej zarowki. Po prostu przelaczasz na LED i FRM daje stale napiecie i nie ma bledow. BMW wzielo pod uwage, ze moze w przyszlosci zastosuje zarowki LED w kazdy miejscu lub przyszly wlasciciel auta to zrobi.

Zarowki OSRAM ktore wstawiles sa g.. warte. Zepsuja sie po 200 godzinach uzytkowania, bo taka jest zywotnosc tego badziewia od osrama. Nawet to podaja oficjalnie, chociaz ukrywaja te informacje na ile to mozliwe. Niestety F25 to nie F10, ledowych zarowek H7 nie wstawisz bo nie masz soczewki. Mam ten sam problem u siebie. Do F10 kupilem LEDowe z AliExpress i jestem bardzo zadowolony. W F25 to raczej nie zadziala dobrze, bo sa lustra.

Ja na Twoim miejscu bym kupil te tylne chinskie w stylu G01 poliftowego. Auto wyglada o niebo lepiej i nowoczesniej. O bajeranckich animacjach nie wspomne. 🙂

Edytowane przez mmw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A to nie wiedzialem ze do e70 tez je robia.

Opublikowano

Te chińczyki a'la G series to jest po prostu brzydkie. Prosta forma F series jest właśnie dla mnie. Nie pozostanie mi nic innego jak zakup oryginałów albo zmiana auta. Zresztą jak dla mnie nawet oryginały G series są brzydkie ale ja stary jestem więc może się nie znam albo po prostu nie mój gust.

• Dziękuję 1
  • Moderatorzy