Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Markok napisał(a):

Zobaczcie jeszcze jego film na zakończenie przygody z 330e z finalną opinią w 2021 roku, bo już nie był taki zadowolony jak na początku jak dobrze pamiętam kiedy to oglądałem:

🤦To chyba o ten film mi chodziło😄

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

To ten filmik też tak do połowy czy 3/4 oglądałem.

Zastanawia jedno - mówi tak o spalaniu 10/11, a i na pierwszym filmiku jak i na drugim ma 6,9-7l/100 - jak pamiętam, pisze z głowy. I takie rzeczywiście jest średnie.

Zgadzam się z nim że jeśli chodzi o korzyści - nie jest to wybór dla każdego. Bo aby mieć realne korzyści - trzeba mieć gdzie ładować. Bez tego, jedynym atutem względem jest 530i jest to że jest klima i grzanie z prądu oraz to że lepiej jedzie, ale ma tez minus w postaci mniejszego bagażnika i masy. 

To tylko opinia jednego człowieka, tak samo jak moja - chociaż ja nie jestem celebrytą i youtuberem

Na ruskich forach ad. 13:30 - czytałem że olej nawet w trybie jazdy EV jest podgrzewany i utrzymywany w 30*C

EDIT: Obejrzalem do końca

Natomiast chyba przez większość filmu raczej hmm chwali auto ? W 14:30 mówi że auto jednak zawsze ma to 290km, W 15 minucie mówi że ma realne oszczędności

15:45 - mówi że mu średnia wychodzi 2-3 litry. To skad na poczatku filmu mowi o 11 ? 🙂

Natomiast przesadza troche z tankowaniem w trasie i ta dodatkowa trase. 199kg roznicy w serii 3 to dwoch pasazerow. 11/100 to przy 190 raczej.

Edytowane przez luk_byd
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja w 530e kodowałem pewne parametry dzięki którym zyskałem ~3-4km, ale to nawet nie 10%.

Opublikowano
W dniu 23.05.2025 o 13:46, luk_byd napisał(a):

10,5 minuty - Te 50km jest luźne. Ale owszem, przy rozsądnej jeździe. Da radę 60km. Mam do pracy i domu 57km, nie raz wróciłem z pozostałymi km.

No ładnie, jak to robisz? 🙂 Mi po mieście wychodzi maksymalnie 43km. Nie wyobrażam sobie przejechania 60 km.

Opublikowano
W dniu 26.05.2025 o 16:15, mimoon napisał(a):

Znacie to, może ktoś używa ? 

https://geteflow.app/

Obiecują o 45% większą wydajność baterii. 

Ale co obiecują? Gdzie to wyczytałeś?

To nie jest apka tylko do diagnostyki?

Opublikowano
W dniu 27.05.2025 o 09:38, luk_byd napisał(a):

Ja w 530e kodowałem pewne parametry dzięki którym zyskałem ~3-4km, ale to nawet nie 10%.

Tak z ciekawości co kodowałeś? Masz jakieś namiary na instrukcje kodowania?

Opublikowano
3 godziny temu, mwerd napisał(a):

Ale co obiecują? Gdzie to wyczytałeś?

To nie jest apka tylko do diagnostyki?

Wejdź na ich stronę i poczytaj.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 30.05.2025 o 16:52, mwerd napisał(a):

Tak z ciekawości co kodowałeś? Masz jakieś namiary na instrukcje kodowania?

Parametry od SoC.