Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zmieniłem sobie radio na MASKII  z małym ekranem mam.  Mam pytanie na temat kodowania pokazywania poziomu oleju jak to jest.  Zakodowałem według poradnika   niby menu się pojawiło ale jest tam błąd że brak sensora poziomu.  Mam silnik M54B22 w misce jest sensor nawet pokazuje mi czasem ikonkę w liczniku i błąd o niskim stanie oleju na pomarańczowo jak i w radio. Zastanawiam się czy  czy to musi być inny sensor czy coś źle może koduje?  

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Screenshot_20250206_221811_eBay.thumb.jpg.97b43119e6747cffe8dbcd309f0afc9f.jpgScreenshot_20250206_221848_eBay.thumb.jpg.7bf04f26a4a74c888f1c45b1b26b09f6.jpg

Nie pokaże ci poziomu oleju w idrive bo masz podstawowy czujnik który powiadomi cię tylko o niskim poziomie oleju do mierzenia "realnego" poziomu oleju trzeba  miieć inny czujnik a najgorsze jest to że ten czujnik nie bedzie  pasował do miski która jest zamontowana w aucie ja chciałem zamienić te czujniki u siebie i niestety ten który potrzebujesz jest dłuższy o jakiś centymetr i nie dochodzi do miski olejowej. Twój jest taķi jak na pierwszej fotce a potrzebujesz takiego jak na drugiej.

Edytowane przez Krzyś111685053072