Skocz do zawartości

Wymiana oleju w Poznaniu BMW E46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, chcialem sie dowiedziec gdzie w Poznaniu wymieniaja olej w bmw e46 i dodatkowo ustawiaja licznik na zegarze tak zeby mi pokazywal ile tego oleju jeszcze zostalo. z gory dzieki za adresy pozdrawiam
Mercedes CLS 55AMG :twisted:
Opublikowano
Ja wymieniam olej w Janikowie-koszt 15zł(olej i filtry zawsze kupuje sam). W każdym warsztacie ci olej wymienią. Co do licznika oleju to jakiś news, ja takiego nie mam. Pokazuje mi jedynie ile zostało Km do wymiany-oilservice(można to samemu skasować0link do instrukcji gdzies na forum jest, nmusisz poszukać). Pozdrawiam
Opublikowano
no w sumie mi chodzi wlasnie o ten licznik oil service dzis zauwazylem ze juz mam -150km :) ale olej caly czas jest wiec nie wiem jak sobie z tym dac rade.
Mercedes CLS 55AMG :twisted:
Opublikowano
Te kontrolki nie pokazują że kończy ci się olej!!! One pokazują to że olej należało by wymienić bo jest zużyty.
Opublikowano
no w sumie mi chodzi wlasnie o ten licznik oil service dzis zauwazylem ze juz mam -150km :) ale olej caly czas jest wiec nie wiem jak sobie z tym dac rade.

Na forum znajdziesz przynajmniej dwa rozne sposoby jak skasowac odliczanie do kolejnej zmiany oleju w E46.

Opublikowano
U mnie sie zbliża wymiana i do tej pory nie wiem jaki olej mam kupić do 2.0d 150KM - od zawsze lany był Castrol Loglife IV 5W30 ale on jest strasznie drogi bo w ASO 77zł/litr - w sklepie nigdzie go nie widzę :mad2: - może jest jakaś dobra alternatywa dla tego oleju??