Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samochód mam ponad pol roku w ostatnim czasie zauważyłem ze silnik delikatnie opadł jedna strona wiec diagnoza poduszki. W salonie zamówiona oryg na stronę opadnięta druga zamiennik corteco ze względu iż była dostępna od ręki teraz po odpaleniu auta czuje delikatnie mrowienie na kierownicy i sam juz nie wiem czy to tak bylo czy nie albo jestem juz przewrazliwiony 🙂 Czy normalne to odczucia czy zamiennik był tutaj nie potrzebny?

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie wiem czy akurat tutaj trafię z diagnozą, ale w życiu kieruję się zasadą, że może być albo tanio albo dobrze i w 99% przypadków jednak wybieram wariant dobrze co w przypadku części do samochodu oznacza oryginały. Dzięki temu oszczędzam sobie sporo czasu i wielu potencjalnych problemów. Mrowienie wyczuwalne na kierownicy raczej nie jest normalnym objawem i standardem (przynajmniej w benzyniakach i elektrykach).

Opublikowano

Jeździć obserwować, guma musi się ułożyć.

Należy się pińcet za diagnozę w pakiecie premium. 🤪

Beznazwy.jpg.4730c97e186894584b432d4122a24239.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
18 godzin temu, Markok napisał(a):

Jeździć obserwować, guma musi się ułożyć.

Należy się pińcet za diagnozę w pakiecie premium. 🤪

Beznazwy.jpg.4730c97e186894584b432d4122a24239.jpg

I tutaj chylę czoła 🫡 wczoraj po pracy pojeździłem trochę po mieście i faktycznie śmiem twierdzić znikome drgania już tylko są. Jutro jadę dalej w drogę więc myślę ze powinno być już dobrze 🙂 

Opublikowano

Uchylenie czoła chyba nie wystarczy, posłałem numer konta na priv. 😉 

A na serio to zima pewnie wzmaga takie odczucia, kiedy wszystko zmarznięte, a my się też trzęsiemy na fotelu. 🥶

• Moderatorzy
Opublikowano
51 minut temu, Markok napisał(a):

Uchylenie czoła chyba nie wystarczy, posłałem numer konta na priv. 😉 

A na serio to zima pewnie wzmaga takie odczucia, kiedy wszystko zmarznięte, a my się też trzęsiemy na fotelu. 🥶

Wystarczy włączyć podgrzewanie fotela/foteli i grzanie kiery (najlepiej z automatatycznych reguł klimatyzacji, żeby nie trzeba było klikać) 😉

Life hack: włączenie podgrzewania z jednoczesnym włączeniem wentylacji foteli wzmacnia efekt 💪

• Lubię to 1
Opublikowano

Pisałem to pół żartem pół serio, mrozy są u nas tak samo często jak słoneczna pogoda na wyspach. Co do reguł to jeżdżę randomowo bez reguł, nie muszę nigdzie na siódmą czy ósmą się stawiać, najczęściej nie mam nic w planach, a za 5 minut ubieram się do wyjścia, także webasto może ze mną spać spokojnie.. 😴😋
Dzięki za life hack, nie wpadłbym na to.

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

W regułach klimatyzacji chodziło mi o to, że ogrzewanie kiery czy fotela albo wentylacja fotela włącza się poniżej/powyżej jakiejś temperatury. Wyjeżdżasz z ciepłego garażu, robi się na zewnątrz zimno i furmanka sama włącza grzanie dupska i łapek. Albo robi się gorąco i myk, wentylacja co by plecki się nie spociły. Z czasem ma to niewiele wspólnego 😉 Co innego webasto ustawione na konkretny czas uruchomienia. W garażu raczej się tego nie używa, bo raz, że jest ciepło i nie trzeba, a dwa, że spaliny w pomieszczeniu to nienajlepszy pomysł. Ale np. jak się wraca skądś gdzie auto stało zimą pod chmurką to jak znalazł. Niby drobiazgi, ale cieszą.

Edytowane przez s0nar