Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich 

Mam problem z nowo zakupiony  autem  niestety;(

Zaczęło się od tego że auto sporadyycznie gasło po wyjeciu kluczyka odpalało i jechało dalej problem nasilił się na tyle że już nie jeździ 

Skan wykazał coś takiego ogólnie skasowałem błędy został tylko 4 i 6 wtyrskiwacz dziś odłączyłem 6 i auto odpaliło odrazu więc zabiorę się za wymiana wtrysku aczkolwiek zaniepokoiło mnie to że po odłączeniu kostki 6 wtrysku jest w gnieździe sporo paliwa 

Moje pytanie skąd tam paliwo się wzięło? 

Czujnik wysokiego ciśnienia?

Resized_20250126_131632_1737893800476.jpeg

20250126_200221.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

13537806960  - sprawdź ten przewód, czy w kostce nie ma ropy, zwykle one puszczają paliwo w wiązkę. Nowy z ASO, pewnie też pasuje znaleść suchą wiązkę i koniecznie zobaczyć do sterownika.
Zdarza się w każdym nowszym BMW, u siebie w F15 też już zmieniałem bo się pocił. Na Aso mi mówili, że świeże auta przyjeżdżają na lawecie przez ten czujnik

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Sterownik suchy oba czujniki na listwie suche  w każdym wtryskiwaczu jest paliwo po odpięciu kostki najwięcej na 4 i na 6 cylindrze po przewodzie nje widać by ciekło w tamtych miejscach możliwe by on puszczał paliwo do kostek ? Kazda ma uszczelke 

20250128_184044.jpg

20250128_184212.jpg

20250128_184205.jpg

20250128_184450.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie ten czujnik musisz sprawdzić.
Wpisz sobie numer BMW w google (ten z postu wyżej) i zobaczysz co masz sprawdzić

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Okazało się że 5 wtryskiwacz był uszkodzony reszta zregenerowana.  Jutro będę składał do kupy przewod ten też wymieniłem przy okazji sterownik swiec żarowych