Skocz do zawartości

Wskazówka od wody skacze a raczej drga i przeskakuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanko gdzie sie znajduje czujnik od wody - bo coś mi szaleje na desce (wskaznik temperatury) . Gdyby chodził prawidłowo to podnosił by sie i opadał regularnie i płynnie.A on poprostu przeskakuje drga (raz pokazuje ze jest na połowie - innym razem pokazuje (przeskakuje) że woda sie grzeje. Gdzie Pnowie jest ten czujnik.Chce zaznaczyć że nie chodzi mi o ten gdzie sie wode dolewa czyli KULWASER.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano

Najczęściej nie czujnik jest wadliwy, tylko sam wskaźnik /o ile rzeczywiście auto sie nie grzeje/ - masz typowe w e30 objawy świrującego wskaźnika, który nie dostaje masy - trzeba wtedy rozłożyć zegary i poprawić połączenia.

Zrób test :D - najlepiej jak się trochę auto rozgrzeje a wskaźnik wskoczy Ci za połowę, pstryknij lekko palcem w szybkę przed wskaźnikiem, jeżeli wskazówka natychmiast wróci do pionu, masz do naprawy wskaźnik.

Opublikowano

Przeczyść DOKŁADNIE główna masę silnika ,wszystkie klemy itp. - miałem to samo i mi pomogło.

Have fun! ;)

Every weapon needs a master.