Skocz do zawartości

BMW e46 330cd szyby otwierają się przy otwieraniu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Co może być do zrobienia w BMW e46 330cd gdy otwieram samochód pilotem po chwili otwierają się przednie oraz tylnie szyby? Przy dwókrotnym kliknięciu  otworzeniu na pilocie  samochodu szyby się nie otwierają. Gdy zamykam i otwieram samochód na przycisku, który znajduje się w samochodzie nic się nie dzieje. 

Opublikowano

Otwieranie auta z kluczyka, tzn. po wlozeniu w zamek i przekreceniu dziala?

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj już otworzyły się przekręcając kluczyk w zamku i nie opuściły się szyby, tak samo z pilota już nie otwierają się. Czy przez mróz możliwe było by że coś świrują? Bo jeszcze wczoraj jak był mróz i chciałem otworzyć kluczykiem to nie otwierały się a gdy przekręciłem w prawo włączał się alarm, a z pilota otwierał się ale szyby opadały przednie i tylnie się uchylały. 

Opublikowano
  • Autor

Czy pilot można zakodować aby zamykały się szyby naciskając zamknięcie na pilocie? Otwieranie działa ale nie chcą się zamknąć, słychać jakby silniczek  chciał ruszyć ale nie zamykają się. 

Opublikowano
4 godziny temu, Mikuss141 napisał(a):

Czy przez mróz możliwe było by że coś świrują? 

Być może, jeśli znowu zaczną świrować (a zamek nie bedzie działał) to trzeba wymienić wkładke zamka.

4 godziny temu, Mikuss141 napisał(a):

Czy pilot można zakodować aby zamykały się szyby naciskając zamknięcie na pilocie?

W e46 fabrycznie szyby sie powinny zamykać z pilota kiedy przytrzymasz dłużej przycisk zamykania, analogicznie wygląda sytuacja z otwieraniem szyb. Jeśli po dłuższym przytrzymaniu nie zamykają ci sie szyby, to musi być coś nie tak. Być może kodowanie GM załatwi sprawe.

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem na nowo zakodować pilot ale długo nie chciał załapać w końcu się udało, na chwilę problem z szybami zniknął ale gdy wyszedłem z samochodu przy próbie otwarcia drzwi szyby znów się opuściły. Nie wiem dlaczego jeśli siedzę w samochodzie i przyciskam na pilocie otwieranie i zamykanie szyby się nie opuszczają wyjdę z samochodu zamknę i otworzę to szyby znów lecą w dół. Jesli przekręcę kluczem żeby samochód się otworzył też się opuszczają. Czy możliwe jest  że moduł komfort zaczął szwankować?

Opublikowano

Wydaje mi się, że przy uszkodzonym module szyby prędzej by sie w ogóle nie otwierały niż odwrotnie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sprawdź ncs jakie funkcje są zakodowane w GM. Jeżeli problem powstał nagle możliwe że jest uszkodzony zamek lub problem z przewodami/wtyczkami na przepuście między słupkiem a drzwiami.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)