Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Standardowy problem - ściąganie na koleinach - do tego mam lekko ścięte przednie opony po wewnętrznej - chciałbym określić co jest przyczyną (czy tylko zła geometria, czy coś więcej), no i jeśli tylko geometria to ustawić.

Z ciakawości się spytam - czy możliwe jest, że mimo dobrze ustawionej geometrii ścięte opony powodują ściąganie na koleinach?

Jaki warsztat w Warszawie polecacie, oczywiście z komputerową geometrią i żeby nie zdarli ze mnie za bardzo :lol: ? Rewelacyjnie by było jakby jeszcze był na Żoliborzu :lol:

Opublikowano
Ściągać na koleinach zawsze będzie, nawet na dobrych oponach. Ale ściąganie na prostej nawierzchni to może być powód sdartych opon, zwłaszcza jak jedna opona jest bardziej starta od drugiej
Opublikowano

Na równej drodze jest idealnie - tylko jak są koleiny. Jeździłem już kilkoma samochodami ze wspomaganiem i podobnej szerokości oponami (mam 4x 205 na felgach 15') - i nie było takich problemów.

No w sumie to też od samochodu zależy - ale wydaje mi się, że za bardzo na koleiny reaguje - choć gdyby nie te bardziej zużyte po wewnętrznej opony, to pewnie bym się nie przejmował, ale tak to chociaż dla własnego spokoju muszę sprawdzić geometrię.

Opublikowano
Dobry warsztat od geometrii jest obok leclerca na ursynowie, nie wiem jaka to ulica, ale jak poszukasz to znajdziesz :wink:

A nie masz może telefonu, bo do Ursynowa mam kawałek, a jechać tylko po to, żeby się na termin umówić...

Może ktoś zna jakiś dobry zakład na Żoliborzu?

Opublikowano

pojedź na Górczewską vis s vis Tesco jest Stacja Kontroli Przeglądów /czerwony budunek/ , robiłem tam geometrię, chłopcy b.dokładni i niedrodzy.

:cool2:

Opublikowano

No to zrobiłem w ASKO - miałem jeszcze do wymiany elementy gumowe, także zdarli ze mnie strasznie :lol: ale nie mam wątpliwości, że jest to świetny warsztat i pewnie nie raz jeszcze tam wpadnę (choć wolałbym już nie musieć odwiedzać warszatów)...

W każdym razie mam inny samochód - nie ma w ogóle porównania - poprzednio się w ogóle jeździć nie dało w porównaniu do tego co jest teraz...