Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie to "naprawilo" się po dokladnie 4 dniach. Wiec to raczej nie to co piszesz.

Nie wiem jaka to nakładka. Nazwal ją "nasza nakladka".  Nie dopytywalem, chciałem już jechać do domu bo naczekalem się i mialem dość.

Ustawienia, profil, kluczyk pozostały bez zmian. Szczerze mówiąc, mogli nic nie zrobić a mi powiedzieć co chcieli. Nie mam jak tego sprawdzić.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, marcinq78 napisał(a):

chciałem już jechać do domu bo naczekalem się i mialem dość.

Spoko 🙂 no nie są to fajne rzeczy ale zawsze można się opić kawy i najeść cynamonek. 🙂

Dzięki za info. Ja dalej obserwuję i czekam na tą ,,łatkę,, aktualizację. Chyba że, czego bym nie chciał, zacznie się coś gorszego np. więcej ,,przygasów ekranu,, to podjadę ekstra do ASO

Edytowane przez Franek Dolas
Opublikowano (edytowane)

Podzielę się swoimi doświadczeniem z iDrive 8.0 i 9.0.

Zanim pojedziecie do serwisu róbcie to co poniżej, u mnie pomaga a na pewno nie zaszkodzi.

Użytkując swoją 4-er z iD 8.0 zauważyłem, że po wejściu kolejnej aktualizacji systemu, albo po wrzuceniu przez OTA tych przedświątecznych filmików, czasami system jest jakby ospały, mało responsywny. Oznacza to najczęściej, że coś zostało „niedociągnięte” przez OTA i objawia się w 8.0 brakiem niebieskiej strzałki do skrótów (zaznaczona na zdjęciu), a czasami nie działa, albo działa z opóźnieniem aplikacja Traffic Camera, a raz zdarzyło się, że był komunikat o nieaktualnym bluetooth.

strzałka skrótu1.jpg

Resetowanie iD nie zawsze pomaga, ale zauważyłem, że jak wymuszę ręcznie aktualizacje aplikacji (nie systemu) wówczas chwilę to trwa, proces się zakończy pojawieniem się aktualnej daty, pojawia się niebieska strzałka i system zaczyna działać płynnie.

I teraz do systemu iD 9.0, który jest w 1-er żony.

Ostatnio dostał aktualizację 11/2024.67. Wszystko działało poprawnie, ale odniosłem wrażenie i żona też mi to sygnalizowała, że jakby jest nieco ospały, jakby wolniej się łączył z telefonem.

Wymusiłem ręczną aktualizację aplikacji. Okazało się, że trzy były niezaktualizowane. Nie pamiętam teraz które, ale były związane z systemami samochodu nie były to na pewno aplikacje „rozrywki”. Po tej operacji system zaczął działać płynnie.

Zdjęcie poniżej już po aktualizacji. Jeżeli jest coś do dogrania to będzie dodatkowy kafelek „aktualizuj”

aktualizacje1.jpg

Edytowane przez Hesky
Opublikowano
16 godzin temu, Hesky napisał(a):

Ostatnio dostał aktualizację 11/2024.67. Wszystko działało poprawnie, ale odniosłem wrażenie i żona też mi to sygnalizowała, że jakby jest nieco ospały, jakby wolniej się łączył z telefonem.

Wymusiłem ręczną aktualizację aplikacji. Okazało się, że trzy były niezaktualizowane. Nie pamiętam teraz które, ale były związane z systemami samochodu nie były to na pewno aplikacje „rozrywki”. Po tej operacji system zaczął działać płynnie.

Zdjęcie poniżej już po aktualizacji. Jeżeli jest coś do dogrania to będzie dodatkowy kafelek „aktualizuj”

Znam to i używam regularnie za każdą jazdą kiedy rozgrzewam silnik 🙂 Zrobiłem skrót na ekranie i mam pod palcem. 

Wymuszam, a jeżeli coś jest, to instaluję.  Wyłączyłem automatyczną aktualizację bo czasami ktoś wyłapie błędy i wówczas można się wstrzymać ale ostatnio troszkę odpuściłem analizę  poza tym oprócz naszego forum to nie ma zbyt dużo info na ten temat. 

Ogólnie to cały ten system jest mocno dziwny, łączy się przez wi-fi , bluetooth, aplikacje ściąga po własnej sieci, a jeszcze jest wbudowany eSIM. Ciężko to ogarnąć 🙂  

Ja głównie jadę na android auto, a tam navi z auto mapą, multimedia to spotify i you tube music premium ( bez premium nie chciało to grać ) ale ostatnio dużo słucham radia kierowców. 

Przed usterką tras w aplikacji, kiedy nie kombinowałem, wszystko działało bezbłędnie.  Najważniejsze że to kwestia softu a nie hardware no i że mimo  ew. zakłóceń auto nadal jedzie i hamuje.