Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Nie znalazłem tego w instrukcji. Czy da się do czegoś zaprogramować przycisk w kluczyku w kształcie romba? G20 320i LCI1. I drugie pytanie: po co w G20 elektryczne otwieranie klapy bagażnika skoro za free klapa ta otwiera się sama dzięki sprężynom i symbolowi bagażnika na kluczyku? Rozumiem, że wtedy i zamyka się sama, ale zwykle nie mając "wolnej" ręki chcemy ją otworzyć a nie zamknąć a to załatwiają sprężyny. Pozdrawiam. Robert

Opublikowano

Jak pod sklepem sobie zapakujesz zakupy to pod domem sobie możesz je wyciągnąć i zamknąć auto nogą 🙂

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano
18 minut temu, zbyszekk napisał(a):

Wg instrukcji:

Opóźnione wyłączanie oświetlenia
zewnętrznego.

Czyli co? Działa to tak samo, jak zwykle zamknięcie tylko później wyłącza oświetlenie zewnętrzne? To u mnie raczej nie działa. Myślałem, że można to skonfigurować 😞

Opublikowano
W dniu 6.12.2024 o 15:01, robiw napisał(a):

Witajcie.

Nie znalazłem tego w instrukcji. Czy da się do czegoś zaprogramować przycisk w kluczyku w kształcie romba? G20 320i LCI1. I drugie pytanie: po co w G20 elektryczne otwieranie klapy bagażnika skoro za free klapa ta otwiera się sama dzięki sprężynom i symbolowi bagażnika na kluczyku? Rozumiem, że wtedy i zamyka się sama, ale zwykle nie mając "wolnej" ręki chcemy ją otworzyć a nie zamknąć a to załatwiają sprężyny. Pozdrawiam. Robert

W hybrydach i elektrykach można ustawić, żeby tym guzikiem zdalnie uruchomić klimatyzację/ogrzewanie 

Opublikowano (edytowane)

A co Ci da taka opcja przy Webasto?

Masz chyba inne formy zdalnego sterowania? 🤔

Opcje zmiany ustawień przycisków masz dostępne w iDrive.

Edytowane przez komoornik
Opublikowano

Jedyną formą zdalnego sterowania WEBASTO jest aplikacja. Ostatnio odmówiła współpracy i nie mogłem odpalić zdalnie a tak zrobiłbym to pilotem z domu. 

Równie dobrze mogę zapytać co daje taka opcja przy ogrzewaniu w elektryku? Tam też na pewno da się to odpalić z apki.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
W dniu 6.12.2024 o 16:01, robiw napisał(a):

Czy da się do czegoś zaprogramować przycisk w kluczyku w kształcie romba?

Raczej nie, ten przycisk służy do uruchomienia odwietlenia zewnętrznego bez otwierania czy zamykania samochodu. Należy przytrzymac chwilę przycisk, a na stępnie uruchomi się oświetlenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
29 minut temu, p78 napisał(a):

Raczej nie, ten przycisk służy do uruchomienia odwietlenia zewnętrznego bez otwierania czy zamykania samochodu. Należy przytrzymac chwilę przycisk, a na stępnie uruchomi się oświetlenie.

W samochodzie w iDrive masz kilka funkcji które możesz użyć dla tego przycisku.

Ogrzewanie/klimatyzacja, światła, klapa/szyba - w zależności od auta i nadwozia.

Opublikowano

To trzeba coś zakodować żeby mieć te dodatkowe opcje? Ja tam w iDrive nic nie mam, czy bieda wyposażenie poprostu ? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
16 godzin temu, munzel napisał(a):

To trzeba coś zakodować żeby mieć te dodatkowe opcje? Ja tam w iDrive nic nie mam, czy bieda wyposażenie poprostu ? 

Zawsze było to domyślnie. 

Key button menu - 2010 2011 BMW 5 Series Forum F10

2024 X5 M60i Drive Train | BimmerFest BMW Forum

Key button assignment - nie moge na szybko innej grafiki z MGU znaleźć.

New 2024 BMW X3 sDrive30i For Sale | Atlanta, GA |

Jak nie masz tej opcji to raczej do zakodowania w BDC/HU

• Dziękuję 1
Opublikowano

Powyższe screeny nie są z G20/G21, sądzę że wersja iDrive nie ma tu znaczenia.

W trójce, fabrycznie te opcje nie są dostępne 🥲. Wyjątkiem jest hybryda plugin gdzie dodatkowo powinna być możliwość przypisania opcji uruchomienia klimatyzacji/ogrzewania - jak to opisał @szoszon1983

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
57 minut temu, lukash_ napisał(a):

Powyższe screeny nie są z G20/G21, sądzę że wersja iDrive nie ma tu znaczenia.

W trójce, fabrycznie te opcje nie są dostępne 🥲. Wyjątkiem jest hybryda plugin gdzie dodatkowo powinna być możliwość przypisania opcji uruchomienia klimatyzacji/ogrzewania - jak to opisał @szoszon1983

Głowy nie dam, ale na 99,9% w G21 miałem opcje albo tylnej szyby albo świateł.

W 330e (G20) była opcja właśnie klimatyzowania/ogrzewania albo światel.

Być może wystarczy zakodować, pytanie jakie są oczekiwania wobec tego przycisku.