Skocz do zawartości

Problem z mikrofonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam F34 z USA, mam problem podczas połączenia rozmówca wg mnie nie słyszy jak go słyszę bardzo dobrze. Miałem błąd SOS, ale udało się go wykodować bimmercodem, błąd z deski znikł i nie wraca, ale niestety mikrofon nadal nie działa, muzykę bez problemu mogę puszczać przez BT. Mikrofon podmieniałem na inny, ale nic to  nie dało.

Może miał ktoś podobny problem.  Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Zobacz jeszcze ustawienia w telefonie. Może masz coś wyciszone. Ewentualnie spróbuj z innym telefonem. 

Edytowane przez Pokakulka

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem na innym telefonie i to samo. Znajomy ma rownież F34 z USA  rocznik i Navi ta sama, ale on nie miał błędu SOS i u niego mój telefon normalnie działa na głośnomówiącym.

Opublikowano

Mikrofon działał przed wykodowaniem  błędu sos? Jeśli tak to znaczy że przy kodowaniu coś się zadziało. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A czemu miales blad SOS, bo cos kojarze ten problem w BMW z USA, ale nie pamietam o co tam chodzilo? Te auta nie maja karty SIM wiec taki blad nie powinien byc zalezny od regionu w ktorym auto jest. Moze faktycznie ktos spitolil temat podczas kodowania.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam pojęcia czemu był, byłem przekonany że to przez zmianę regionu. Tak wcześniej jak błąd się świecił mikrofon również nie działał.

Opublikowano

Bywa że pada bateria w module sos i niektórzy wolą wykodować zamiast wymienić baterię w module (pod podsufitką z tyłu auta}. Natomiast nie powinno to mieć nic wspólnego z mikrofonem. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A Ty tam masz dwa mikrofony czy jeden? Nie pamietam czy w 3ce sa dwa. Jak dwa to znaczy ze nie jest to wina mikrofonu samego w sobie. Jedz do kogos kto ma pojecie I niech sie podlaczy i wszystko porzadnie zdiagnozuje. Co bylo w aucie naprawiane? W ktorym miejscu byl uszkodzony?

Opublikowano
  • Autor

Mikrofon mam jeden, lekko uszkodzony przód  tylko maska zderzak i lampa do wymiany,chłodnice całe, poduszki również całe.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No to trzeba wykonac diagnoze czy sa jakies bledy i przemierzyc instalacje, zobaczyc gdzie ten mikrofon idzie, czy do modulu telekomunikacyjnego czy do Head Unit itd.