Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak juz pisalem jestem nowy na forum i szczerze mowiac kiepski z mechaniki. Blade pojecie jest ale naprwde blade.

Mam E34 520i V24 z 91r.

Mam wrazenie ze nie pali na 2 gary - dzis uswiadomiliscie mnie ze tam nie ma kabli zaplonowych :) szczerze mowiac pierwszy raz w zyciu widze takie rozwiazanie ale przyznam jest ciekawe.

Jak sprawdzic w takim wypadku czy jest iskra czy nie - mozna tak jak w klasycznym rozwiazaniu - swieca na blok silnika i krecic? Doradzcie bo juz tak kilka dni mam a nie chce zajechac silnika.

Dzieki i pozdrawiam

Grzesiek :modlitwa:

Opublikowano
No nie ma klasycznego rozwiazania tylko komputer steruje zaplonem i wysyla na cewki impulsy :) Sprawdz fajki w ktorych ida swiece i podjedz do elektryka ktory umie sprawdzic cewki. Zacznij od tego. Pozniej swiece, podlaczenie pod komputer itp.
Opublikowano

Hej

A gdzie w gliwicach lub okolicach znajde jakiegos dobrego mechanika ktory to moze zrobic i nie zmasakruje mi zasobow finansowych? Szczerze mowiac mam juz dosc mechanikow-szamanow

dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
Wyczyscic swiece, odlaczyc akumulator zeby zresetowal komputer (nie wiem czy tak mozna ale podobno to resetuje) tylko jak sprawdzic na ktorej swiecy nie ma iskry???
Opublikowano
Moim zdaniem nie ma co gdybać, pojedz na komputer i wszystko będzie jasne ja miałem kiedyś problem z falującymi obrotami, wszyscy stawiali na silniczek krokowy, więc go kupiłem wymieniłem i było to samo.. miałem dość przypuszczen i pojechałem do serwisu bmw, podpieli pod kompa i okazało się, że padł potencjometr przepustnicy.. za to badanie zapłaciłem 80 zł , pozdro.
Opublikowano
gdzie w gliwicach lub okolicach znajde jakiegos dobrego mechanika

zobacz w dziale - polecane warsztaty - podobno w Knurowie jest dobry szpec - zresztą poczytaj ...

* - w zależności od typu i wyposażenia