Skocz do zawartości

X1 choroby wieku dziecięcego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar nabyc X1. Kryteria jakie sobie postawilem przed nabycieiem nowego auta moglyby byc spelnione wlasnie przy X1. Czytajac jednak powyzsze wypowiedzi, zaczyna mi przechodzic ochota na niego. Do tej pory ostatnie 3 moje auta to byly kolejno BMW F30, AT220 i teraz G21 diesel. Ten ostatni ma co prawda na zegarze 97 tys. ale ze wzgledow zdrowotnych mojej zony, (problemy z wysiadaniem, bo nisko sie siedzi ) chcemy go zamienic na X1. Osobiscie sam bym z tej trojki nie zrezygnowal, bo mimo ze auto ma 6 lat to sprawuje sie nienagannie. Wiec teraz mam zagwustke: pozbyc sie starszego auta nie sprawiajacego klopotu, czy nabyc nowe z zaprogramowanymi usterkami. Wiadomo jest ,ze czym auta mlodsze tym bardziej z tymi wszystkimi elektronicznymi "asystentami i multimediami" podatne sa na awarie. Do tego dochodzi budzetowy kosztorys ksiegowych projektujacych te auta. Mamy wiec nowe auta takie jakie mamy. Co sie tyczy obslugi cocpitu i calego tego multmedialnego bajzlu, to mimo iz jestem starszym kierowca, to nie mam z tym problemu bo w mojej trojce jest tego tez niemalo i daje rade. Co robic? Jazde probna mialem z X1, fajnie to wyglada, ale odstrasza mnie ta jakosc wykonania, zwazywszy ze takiej skali usterek nie maja auta z dalekiego wschodu.

Edytowane przez Lanumisu

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
12 minut temu, Lanumisu napisał(a):

Witam, mam zamiar nabyc X1. Kryteria jakie sobie postawilem przed nabycieiem nowego auta moglyby byc spelnione wlasnie przy X1. Czytajac jednak powyzsze wypowiedzi, zaczyna mi przechodzic ochota na niego. Do tej pory ostatnie 3 moje auta to byly kolejno BMW F30, AT220 i teraz G21 diesel. Ten ostatni ma co prawda na zegarze 97 tys. ale ze wzgledow zdrowotnych mojej zony, (problemy z wysiadaniem, bo nisko sie siedzi ) chcemy go zamienic na X1. Osobiscie sam bym z tej trojki nie zrezygnowal, bo mimo ze auto ma 6 lat to sprawuje sie nienagannie. Wiec teraz mam zagwustke: pozbyc sie starszego auta nie sprawiajacego klopotu, czy nabyc nowe z zaprogramowanymi usterkami. Wiadomo jest ,ze czym auta mlodsze tym bardziej z tymi wszystkimi elektronicznymi "asystentami i multimediami" podatne sa na awarie. Do tego dochodzi budzetowy kosztorys ksiegowych projektujacych te auta. Mamy wiec nowe auta takie jakie mamy. Co sie tyczy obslugi cocpitu i calego tego multmedialnego bajzlu, to mimo iz jestem starszym kierowca, to nie mam z tym problemu bo w mojej trojce jest tego tez niemalo i daje rade. Co robic? Jazde probna mialem z X1, fajnie to wyglada, ale odstrasza mnie ta jakosc wykonania, zwazywszy ze takiej skali usterek nie maja auta z dalekiego wschodu.

ale jakie bolączki ? mieliśmy x1 23i 23rok , zrobiliśmy 35tysięcy bez żadnej usterki , bez problemu .... Nie wiem co tam się ma dziać ? Weź koniecznie BSI i BRI na 5 lat bo przebiegi robisz i po sprawie ;) fajne autko , nie wiem w jaki celujesz motor ale dobrze od klikać wszystko :D i naprawdę fajne autko na trasy .... Polecam w 100% m35i rajdowcem teraz nie jest ale w miarę fajnie wygląda , jest wygodne i nie pali 20 litrów :P

male-bmw-2.png
Opublikowano
22 godziny temu, Lanumisu napisał(a):

Ja akurat mam problem z kręgosłupem i jeżeli chodzi o komfort to jest to najlepszy samochód jaki miałem i jaki testowałem. Byłem w vw bo poprzedni tiguan , potem merc gla glb, lexus i jak dla mnie po jazdach najwygodniejszy jest x1 i nie mam problemu przylecieć 770 km w kawalku.

Co do awaryjnych x1 to nie ma źle. Zdarzają się sporadyczne problemy ale silniki masz bardzo dobre i to 1.5 i 2.0. Software jest w miarę bardzo dobry. Zajrzyj na strony vw i pozostalych tam są dopiero cyrki.

Oczywiście wybór należy do Ciebie ale ja jestem i moja żona bardzobzadowolna. Mercedesem gla ze szwagierka jeżdżę z tyłu bo nadal uważam ze siedzenia przynajmniej dla mnie są bardzo nie wygodne