Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Mam słaby zasięg pilota - bateria w kluczyku nowa, sam kluczyk 100% sprawny i zasięg perfekt. Żeby otworzyć auto muszę podejść na 1-2 m czasem stoję chwilę przy aucie zanim uda się otworzyć.
Chciałem wymienić DIVERSITY, ale mam wersję USA z częstotliwością 315 Mhz, europa ma 433 Mhz. Także nie pasują moduły europejskie. Próbowałem przelutować dwa układy odpowiedzialne za dekotowanie sygnału z USA do EU, ale dalej kluczyk nie działał.

Chciałbym się dowiedzieć co odpowiada za zasięg anteny i jak go zwiększyć? Może ktoś się podzieli wiedzą, co się wymienia, żeby antena znów łapała z 30 metrów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@dzemikPL myślę że to może być problem z kluczykiem, mój też stracił zasięg ale drugi który używa moja żona działa bez zarzutu więc to na 100% wina kluczyka a nie auta nawet nie wspomnę jak to wk*rwia jak stoisz obok auta i klikasz jak poje*any a auto ma cię w doopie. Akumulatorek w kluczyku wymieniony na nowy a poprawy praktycznie nie ma kupiłem nowy kluczyk ale za chiny nie mogę go zakodować i to by było na tyle o naszych E60  które czasem lubią wk*rwić na maxa. 

Opublikowano

Moim zdaniem wina modułu. Popytaj u ludzi którzy naprawiają, czy dla nich jest jakiś problem z naprawą modułu z wersji USA. Ja w swojej robiłem moduł jakieś 5-6 lat temu, właśnie ze względu, że musiałem prawie dotykac do auta żeby otworzyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 godzin temu, dzemikPL napisał(a):

@marek1610  Kluczyk sprawdzali mi w miejscu gdzie dorabiają kluczyki, taki moduł mieli i pikał jak się klikało kluczykiem. Bateryjka zmieniona. Mam tylko 1 klucz.

No tak tylko ten moduł byl w jakiej odległości od kluczyka? Pokazywał siłę sygnału? Jakby kluczyk nie działał wcale to i auta byś nie otworzył nawet z bliska. 

W moim przypadku jak jeden z kluczyków stracił "węch" postanowiłem wymienić akumulatorek tani, bardzo średnio pasujacy do płytki dało to żaden efekt więc kilka tygodni później kupiłem drugi już znacznie droższy no i teraz czasem kluczyk łapie jakieś 1~2 metry od auta a drugi na starym akumulatorku nadal działa bez zarzutu tak jak powinien.