Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawił się problem z tylną klapą.Klapa elektryczna.Z lewej strony pękła sprężyna w siłowniku elektrycznym, klapa nie chciała się zamknąć,a że byłem daleko od domu, to musiałem jej pomoć ręcznie.Zamówiłem siłownik, oryginał identyczne numery.Wynieniłem klapa się zamyka i otwiera ale powstał inny problem.Klapa jest przestawiona w prawo.Tzn z lewej strony jest duża szpara, a z prawej prawie jej nie ma.Dodatkowo od góry między klapą i dachem też się szpara powiększyła.Generalnie jak klapa jest zamknięta to powinna pójść z 1cm do góry.Jak to wyregulować ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może nowy siłownik ma inną siłę sprężyny (bo jest nowy) i w duecie ze starym dają takie "numery".
Ale to tylko takie moje wymysły. No bo np. amortyzatory czy też sprężyny powinno się wymieniać parami - może tu jest podobnie?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 5.10.2024 o 17:35, Stolar79 napisał(a):

Pojawił się problem z tylną klapą.Klapa elektryczna.Z lewej strony pękła sprężyna w siłowniku elektrycznym, klapa nie chciała się zamknąć,a że byłem daleko od domu, to musiałem jej pomoć ręcznie.Zamówiłem siłownik, oryginał identyczne numery.Wynieniłem klapa się zamyka i otwiera ale powstał inny problem.Klapa jest przestawiona w prawo.Tzn z lewej strony jest duża szpara, a z prawej prawie jej nie ma.Dodatkowo od góry między klapą i dachem też się szpara powiększyła.Generalnie jak klapa jest zamknięta to powinna pójść z 1cm do góry.Jak to wyregulować ?

Rozwiązałeś problem? Mam tak smonpo wymianie jednego siłownika

Opublikowano

Tak.Okazało się że sam to zepsułem.Bylem na wyjeździe i zepsuł mi się jeden siłownik od klapy, pękła sprężyna i nie mogłem zamknąć klapy.Domykalem ją na siłę ręką i była taka waga, że wyciągło trochę zawiasy z ramy.Musiałem z powrotem dogiąć zawiasy na swoje miejsce