Skocz do zawartości

Szklany dach - regulacja, stuka, puka, trzeszczy jak stara szafa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

Od kiedy odebralem samochod (czyli od 1000 km xD). Borykam sie ze szklanym dachem, ktory skrzypi, trzeszczy i wkur…czlowieka i doprowadza mnie do bialej goraczki.

Jezeli droga jest  rowna, lub sa pojedyncze wyboje jest cicho…wjezdzam na gorszy asfalt np. z duza iloscia nalewek i dach tak nap…ze mnie poniesie zaraz i spale ten samochod 💩

Wiem ze na przednia czesc sa po dwie sruby na strone, a na tylna po 3 sruby na strone..probowalem juz regulowac w kazda strone ..a efekt czasem lepszy, czasem gorszy lub na 5 minut jest spokoj i problem powraca.

Czy sa jakies tipy na ten dach, czy moze ASO cos pomoze ?Do ASO narazie nie jade, bo cos czuje ze sie przejada na rownej drodze i powiedza ze jest git, a ja wjade na gorsza i mnie rozerwie.

uszczelki smarowlem juz wszystkim i nic to nie daje …

HELP !!! 🤐

Opublikowano
2 godziny temu, Ponta napisał(a):

Jeszcze raz obejrzalem, i u mnie nie ma metalowych drzwiekow,  ani nie rusza sie oswietlenie ambiente, u mnie jest kwestia regulacji i skrzypienia uszczelek.  Ta procedura hmm nie wydaje mi sie aby pomogla..bo zdadnych z tych drzwiekow nie mam, a uszczelka wyciszajaca jest prawidlowo zalozona.

nic bede obserwowal i zobacze.