Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dziwny problem - moze to nie problem tylko tak ma byc 🙂

Pacjent to F31 LCI 320d Efficient Dynamics 163KM automat

Jak sie zatrzymuje to tuz przed zatrzymaniem - tuz przed momentem wylaczenia silnika przy startstopie - słychać pojedyncze dyndnięcie jakby mialo jakies ostrzezenie / jakiś błąd sie wyświetlić ale nie ma zadnego komunikatu na desce, nic sie tez nie wyświetla w powiadomieniach.

Wkurza mnie to bo to nie dzieje sie za każdym razem - nie ma znaczenia czy silnik cieply czy zimny dojezdzam do skrzyzowania zwalniam, zatrzymuje sie i sie tak robi - za 10 minut juz nie, albo odwrotnie.

Zauwazylem za po tym pojedynczym dzwieku że miga ramka wokół wyświetlonego biegu na wyświetlaczu na liczniku. jak nie piknie to nie miga.

Poczytalem instrukcje ale nie znalazlem co auto chce mi w ten sposob powiedziec - moze ktos to rozgryzl i mi podpowie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A podlacz sie pod jakis komputer i sprawdz czy w pamieci sie jakis blad nie zapisuje.

Opublikowano

Problem może mieć związek z wybierakiem skrzyni biegów, bądź w instalacji, ale nie wymieniałbym bez sprawdzenia błędów. Poniżej temat z podobnym problemem:

Opublikowano

Dzieki za podpowiedzi - wychodzi ze to cos jednak nie gra - postaram sie odczytac bledy i moze cos wyjdzie

w miedzyczasie znalazlem jeszcze wątek na https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1360823

podpowiadaja ze moze nawet akumulator słaby takie efekty moze powodowac

w ogóle to kretyńsko rozwiązali pokazanie problemów ze skrzynią - samochód dyndnie i wez sie człowieku rozglądaj czy zamigało na gałce biegów czy na wyswietlaczu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo to nie jest powiadomienie bezposrednio. To jest jakis efekt uboczny problemu.