Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie widac w konfiguratorze szyb akustycznych. Zwykle była to opcja. Ktoś ma info czy to wejdzie finalnie do konfiguratora / czy mozna to zamowic bezposrednio w salonie?

Opublikowano

Też zwróciłem na to uwagę. Do niektórych modeli tej opcji po prostu nie ma i tyle - np. 5er. Myślę, że jeśli jeszcze tego nie dali to już nie będzie nigdy. W BMW tego typu wyposażenie akurat jest dostępne na market launch. Zobaczymy - może będzie tak ciche, że będzie ok bez tego.

Opublikowano
W dniu 12.09.2024 o 13:47, ryb55 napisał(a):

Do niektórych modeli tej opcji po prostu nie ma i tyle - np. 5er. 

Nowa 5 jest bardzo dobrze wyciszona, miałem okazję jeździć i g30 i g60 (krótkie przejazdy testowe) oba z 20d xdrive. I jest różnica na korzyść nowego modelu. 

W dniu 12.09.2024 o 13:47, ryb55 napisał(a):

Zobaczymy - może będzie tak ciche, że będzie ok bez tego.

Ja w G01 wziąłem szyby akustyczne i to jest IMO mega fajna sprawa. Gdzieś czytałem, że G45 ma mieć Cx = 0,27 więc może i dzięki temu będzie cichszy. Co nie zmienia faktu, że taka opcja powinna być do odklikania....

Opublikowano (edytowane)

Rozważam przesiadkę z GLC i również szukałem tej informacji. Na jakimś forum w USA znalazłem info, że szyby o zwiększonej izolacji akustycznej pojawią się w standardzie. Taka informacja znajduje się też w oficjalnej notatce prasowej. Do pobrania tu https://www.press.bmwgroup.com/poland/article/attachment/T0443197PL/618273 (https://www.press.bmwgroup.com/poland/article/detail/T0443197PL/nowe-bmw-x3?language=pl)

image.thumb.png.465a2ed58d023c76fcb939c5393dd13b.png

Edytowane przez kr2048
  • Lubię to 1