Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem od niedawna posiadaczem F30, zastanawia mnie, jak zapamiętać w idrive stacje radiowe?
Obecnie wygląda to tak że wchodząc w "zapisane stacje" nie ma tam nic, chociaż zapisywałem je już kilka razy, podczas zapisywania ich pokazują się, ale wystarczy ale po postoju na drugi dzień już ich nie widać.

Mimo tego że nie ma żadnej stacji w "zapisanych stacjach", to sterowanie z kierownicy i zegary je widzą tak jakby były zapisane - wyświetlają się tylko w menu na liczniku, tam gdzie mamy średnie spalanie, datę, prędkość itp. 

Czytałem gdzieś, że muszę połączyć auto z connected drive, ale po wejściu w tą opcje w idrivie, pokazuje mi informacje, że nie jest już to dostępne i wyświetla kod QR do strony BMW.

Opublikowano

Może trzeba zaktualizować idrive? 

Aktualna wersja to:

Telefon: TB-003.010.003
Media: MB-003.010.003

Na stronie BMW do pobierania oprogramowania nie da się go wyszukać 😐 nie ma na stronie tego pola do wpisania numeru VIN... Chyba BMW się odcięło od starszych modeli i pozamykali wszystkie systemy do starszych modeli...
BMW.com/update
Zrzutekranu2024-08-23185603.thumb.png.483633aac1c4ba789b93577ea6ef142d.png

W załącznikach zdjęcia jak to wygląda
Ostatnie zdjęcie wygląda jakby wszystko było w porządku i wyświetla zapisane stacje, działa to jedynie wtedy kiedy ręcznie wyszukam stacje i spróbuję ją zapisać. Po wyłączeniu samochodu wszystko znika, pozostaje jedynie menu z pozycji zegarów.

20240823_175838.jpg

20240823_175956.jpg

20240823_180332.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ten update to tylko obsługa urządzeń BT, nie zmienia nic w idrive.