Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Moze wydac sie smieszne dla niektorych osob...

ale...

Posiadam BMW E36 kupiona bardzo okazyjnie... naparwde wspaniale auto... do tego stopnia jestem w nim zauroczony... ze chce kupic model jeszcze lepszy... chodzi tu o wyposazenie i rocznik... Jednak nie jestem pewien czy robie dobrze sprzedajac moja obecne auto...

BMW E36 316i Coupe rok produkcji 1996 zjechala z salonu w niemczech na poczatku 1997 r. Do polski zostala sciagnieta 3 miesiace temu... W niemczech uzytkowana przez 2 wlascicieli... Najpierw mezczyzne -2 lata i kobiete az do tego roku... Wszytskie dane sa w Briefie... Auto ma przebieg 150 tys i jest potwierdzone ksiazka serwisowa az do roku 2002 bo wtedy wpisy sie urywaja... choc auto bylo serwisowane w ASO do konca - znalem ostatnia wlascicielke ( pracowalem u niej ) byly zawieszki BMW po wymianie oleju itd. Kobieta zaczela chorowac i sprzedala auto.

Wyposazenie to: ABS, 2 AirBag, centralny zamek, immobiliser, elektryczne szyby, lusterka, szyberdach, wspomaganie, Aluflegi BMW 15 z oponami Pirelli P6 i P6000 205/60 - taka kombinacje jej polecili... 6 oryginalnych glosnikow i nowe radio JVC mp3/wma. Wnetrze czysciutkie i nie powycierane itd. Skorzana kierownica i galka zmiany biegow... auto posiada Webasco... kolor to arktyczny metalik... - praktycznie ideal. Ja wymienilem wszytskie paski, oleje, filtry, klocki hamulcowe, wymienilem nawet tarcze sprzegla... - kobieta jezdzila... auto jest cale zakonserwowane od dolu... Podsiada oryginalne boczne listwy ze znaczkami Mpakietu - choc chyba nic nie ma Mpakietowego...

Auto mimo 10 lat wygalda jakby zjechalo z fabryki... jest to pelna serja bez zadnyc tlumikow itd...

Auto ma wykupione OC i Mini AC na kwote 15 tys zl

Gdzies w domu posiadam jeszcze chyba TUV z wydrukiem...

Waszym zdaniem jaka powinna byc cena za takie auto... Auto naprawde nie jest wytluczone itd... Ja chce kupic cos z roku 97/98 w pelnym wyposazeniu klimatronic ASR itd... ale mam obawy ze nie trafi mi sie taki drugi dobry egzemplarz... Ile musze szykowac... ? czy ciezko znalezc nie zajechane auto ? najlepiej cos w wyadniu Motorsport ale z normalnym silnikiem :)

Moje auto:

http://equus.wrzuta.pl/obraz/vsF8VIqU8l/betkaa

http://equus.wrzuta.pl/obraz/kLaSLYX0cS/betka3

http://equus.wrzuta.pl/obraz/mIQBQzsegB/betka2

slabe zdjecia bo robione telefonem...

Edytowane przez eqs
Opublikowano

wlasnie to jest to :/ tez najchetniej bym przy nim zostal... ale z drugiej strony kusi mnie starsznie cos w lepszym wydaniu - bogatszym... na pozcatku myslalem zeby samemu troche podwyzszyc wyposazenie... ale to nie ma sensu - poprawiac fabryke ze o kosztach nie wspomne...

oczywiscie jak auto to tylko z Helmutowa... :) jak myslicie wystarczy 20-21 tys... zl ?

Opublikowano

Hah, cena to duży problem - to ile coś faktycznie jest warte nie przekłada się na to, że znajdzie się osoba, która tyle zapłaci. Ludzie krzyczą nawet 25k zł za zadbane (a też nie zawsze) E36... Generalnie w Polsce te lepsze są w cenach 15-18 tysięcy (oczywiście mówimy tu o mniejszych silnikach).

Proponuję zacząć od 18tys z i stopniowo schodzić z ceną - a może od razu się ktoś trafi :mrgreen: Prawda jest taka, że nie da się od razu rzucić ceny - rozbieżność cen modeli które z opisów są takie same jest pomiędzy 10 a 20 tys zł (plus wariactwa ponad 20 tys).

A w Polsce jest jeszcze jeden problem - komisy robią to zawsze, a prywatne osoby bardzo często - kręcenie liczników, tuszowanie wszystkich problemów - mało kto wierzy, że samochód jest idealny, a z drugiej strony większość osób ma jeden priorytet: "tanio" - nie ważne, że kupują syf, byle mało zapłacić.

Opublikowano

wystawic radze za 18 tys jak nie bedzie oddzewu to stopniowo zmniejszac co 2 tyg na allegro. patrzac na dzisiejsze realnia, za ten silnik i stan dostaniesz ok 12 tys a w marcu w zaleznosci czy wejda przepisy podnoszace koszt sprowadzenia to sprzedasz nawet drozej a jesli nie wejda to morzesz nawet tych 12 tys nie dostac. na wiosne auta mocno tanieja bo sie ich wiek zmienia.

jak bedziesz sprzedawal to sie muisz uzbroic w cierpliwosc bo 90% telefonow bedzie "panie ja lepsza moge miec za 10 tys", zalosne bo po co dzwonia...

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

znajac mnie i moje podejscie to jak uslysze pare idiotycznych tele to zrezygnuje z kupna nowego auta... i zaczne pakowac kase w to...

za 12 tys w zyciu... wole ja skasowac gdzies... i dostac pieniadze z PZU... choc z drugiej strony serce by mi chyba nie pozwolilo na to ;)

zobaczymy jak bedzie na chwile obecna czekam do marca... bo wtedy moge zostac bez jakis czas auta...

Dobrze wiedziec ze przyjeliscie to pytanie bez zbednych smiechow...

Opublikowano
a w marcu w zaleznosci czy wejda przepisy podnoszace koszt sprowadzenia to sprzedasz nawet drozej a jesli nie wejda to morzesz nawet tych 12 tys nie dostac.

Nowe przepisy wchodzą od 1 grudnia.

Od 1 grudnia 2006 r. wszystkie te samochody, niezależnie od wieku, obłożone zostaną akcyzą w wysokości 3,1% (do 2000 cm3) i 13,6% (powyżej tej pojemności).

http://www.mf.gov.pl/dokument.php?typ=news&dzial=153&id=62817

Nareszcie będziemy mieć normalnie i sprawiedliwie naliczaną akcyzę.

Opublikowano
nie - to ma być nowa stawka akcyzy - przecież jest napisane

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)