Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Upały, słońce i pomyślałem o przyciemnieniu szyb. Musze tylko zdecydować jak bardzo przyciemnić. Ktoś wie jak przyciemnia fabryka G60 albo ma zdjęcia białej G60 z przyciemnionymi szybami? 

• Moderatorzy
Opublikowano

Fabryczne przyciemnienie z tego co kojarzę jest coś koło 70%. Szkoda tylko, że u nas to trochę bieda wersja. W ostatnim czasie przebywałem w Korei Południowej i tam mają elegancko przyciemnione wszystkie szyby włączając w to szybę czołową. Bezpiecznie jest jak nigdzie, ochrona przed słońcem też lepsza, a o wyglądzie auta nawet nie ma co dyskutować, bo wygląda to super. W wielu innych krajach też można przyciemniać wszystkie szyby. Szkoda, że Polska ma z tym jakiś dziwny problem.

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, s0nar napisał(a):

... W ostatnim czasie przebywałem w Korei Południowej i tam mają elegancko...

Korea to jest w 2050 😄 Czysto, bezpiecznie, ale Polska goni. Za to Niemcy stanely we wczesnych latach 2000 i upadaja. Przy okazji widac ile 5er juz na ulicach jezdzi tam... i cena aut sporo nizsza niz w EU.

A jesli chodzi o szyby to chociaz jakakolwiek ochrona przed UV by sie przydala.

Edytowane przez karlos91
  • Lubię to 1
  • Moderatorzy
Opublikowano

No tak, wyprzedzają nas o jakieś 30-40 lat i to nie tylko motoryzacyjnie. W ogóle motoryzację mają na wyższym poziomie i w doooopie mają ekologię. V8, V6 to w sumie taki standard. Podatki są wysokie, więc jak już ktoś ma auto to jest to konkret. Stąd pełno Maybachów, Rollsów, S klas, Bentleyów. Nawet Porsche znika w tłumie nowoczesnych aut, świeżych modeli nawet takich, których nie ma w Europie (głównie Kia, Hyundai i Genesis). Gruzów tam nie widziałem, zwłaszcza w Seulu.

• Lubię to 1