Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio po regeneracji maglownicy borykam się z błędami związanymi z układem kierowniczym. Po próbie skasowania błędów przy każdym odpaleniu samochodu wyskakuje mi błąd aktywnego układu kierowniczego, DSC, ciśnienia opon, a na liczniku świecą się na żółto kontrolki trakcji, kierownicy i ręcznego. Nie działa też tempomat. Gdzie szukać przyczyny? Wyczytałem gdzieś, że prawdopodobnie jest to padnięty czujnik kąta skrętu. Dodam też, że kalibracja nie pomogła.

Niżej zdjęcie z błędami jeszcze przed skasowaniem

IMG_3782.jpeg

Opublikowano

Swojego czasu miałem podobne problemy, jeden mechanik mówił że to wina czujnika kąta skrętu, drugi powiedział że koronki ABS a trzeci wziął i podpiął komputer i wyszło, że regulator napięcia w alternatorze był do wymiany/regeneracji. W moim przypadku pomogła regeneracja alternatora, przejechane od tamtego czasu ok 6k km i wszystko jest ok, brak błędów, brak "przerywania". 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przeciez kolega ma wyraznie bledy czujnikow kata skretu. Pisze, czujnikow, sa dwa. Ciezki temat. Musisz podjechac do kogos kto siedzi w bmw. Jesli czujnik na maglu jest poza offsetem (dlatego tez nie mozna regenerowac tych magli) nic nie zrobisz, magiel na zlom. Popularny temat w e60 z AL. 

Opublikowano

Chodzi o te offsety?
Zanim spróbowałem sam skalibrować czujnik, to jedyny błąd jaki się wyświetlał na liczniku, to ten z kierownicy. Dodatkowo wyświetlał się dopiero po przejechaniu paręnastu metrów, a teraz od razu. Tak samo działał normalnie tempomat.

offsety.PNG

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chodzi o total steering angle. Musi byc na 0 przy kolach na wprost.