Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chciałem dziś wymienić czujnik niskiego ciśnienia paliwa. Myślałem że to będzie raz ciach i po sprawie ale podnosząc maskę to nie wiem czy zabierać się od góry czy od dołu. Dostęp wydaje mi się słaby.

Może ktoś z Was wymieniał czujnik i może się podzielić doświadczeniem? 

Opublikowano

Tak to jest to. Czujnik jest z całym przewodem. Patrząc od góry dostęp ciężki 8 nie wiem czy jechać gdzieś na podnośnik czy jak się za to zabrać? 

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Obawiam się, że od dołu i tak ręki tam nie wsadzisz więc tylko pomęczyć się od góry.

Edytowane przez Kuj0n

spacer.png

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, znalazłem miejsce garażowe z podnośnikiem kolumnowym i wymieniłem. Trochę od góry, trochę od dołu. Rozbierałem pokolei co mi przeszkadzało. Nie będę się tu wypowiadał za specjalistę bo pewnie można inaczej. Z racji ograniczonego czasu nie robiłem foto relacji. Przy okazji czyściłem kolektor i EGR, wymieniałem olej i filtry. Ogólnie to cały dzień mi zszedł na tą zabawę. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W piątek się w końcu za to zabrałem. To był już ostatni moment. Czujnik delikatnie już przesączył ON na piny wtyczki. Nie  występowały zadne błędy ani inne symptomy. Wykonałem kontrole reszty wtyczek od innych czujników i na szczęście wszędzie sucho. Ostatni raz zaglądałem tam w zimie i bylo sucho.Do wymiany raczej bez kanału lub podnosnika bym nie podchodził.

Mój przebieg to 205tys km. Czujnik z 2016r(oryginał). motor B47.

Wykonajcie u siebie kontrolę, lub wymieńcie go puki nie bedzie za późno, bo koszty będą spore.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.04.2025 o 07:24, tonku napisał(a):

W piątek się w końcu za to zabrałem. To był już ostatni moment. Czujnik delikatnie już przesączył ON na piny wtyczki. Nie  występowały zadne błędy ani inne symptomy. Wykonałem kontrole reszty wtyczek od innych czujników i na szczęście wszędzie sucho. Ostatni raz zaglądałem tam w zimie i bylo sucho.Do wymiany raczej bez kanału lub podnosnika bym nie podchodził.

Mój przebieg to 205tys km. Czujnik z 2016r(oryginał). motor B47.

Wykonajcie u siebie kontrolę, lub wymieńcie go puki nie bedzie za późno, bo koszty będą spore.

Auto z niemiec czy polski ?