Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od wczoraj jestem mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem e60 535d. Jest kilka drobnostek do roboty a to jedna z nich: PDC

Nie działa mi cały system klikając przycisk mruga na nawigacji wyświetla menu systemu PDC i też nic nie reaguje na nim. 
Sprawdziłem na zapalonym aucie czujniki (7/8 z nich „pykało” czyli w teorii 1 przedni środkowy czujnik jest do wymiany) 

Wystarczy znaleźć po numerach odpowiednik, wstawić go w miejsce starego i będzie cały system chodził jak należy? Czy trzeba wymieniać całe wiązki i komplet np. przednich? 
W razie w mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić gniazda tych czujników czy wiązki są uszkodzone czy działają jak należy? 

Dziękuję wam za pomoc, będzie pewnie więcej postów odnośnie tej maszyny 😅

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zamien miejscami środkowe czujniki, jak ten niedziałający dalej nie bedzie działał w innym miejscu to czujnik uwalony a jak nie bedzie działało w tym samym miejscu no to albo wiązka albo sterownik walnięty. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dobra to będę sprawdzał ale tak czy siak czujnik muszę kupić bo tak twardo siedział przy wyjmowaniu jakby był zaklejony że go urwałem w pół, pytanie teraz czy szukać pod kolor co ciężko o ori czy można inny kolor malować czy to ma wpływ na działanie. Chyba że zamienniki z allegro też działają ok 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Idź w oryginał zamienniki bywają problematyczne. Ja kupiłem z już wymienionym czujnikiem na nowy i czasami pokazuje jakbym stał przed samym murem a nic nie ma.

Opublikowano

Dziś wymieniłem na używkę ten jeden po czym okazało się że inne nie działają ale tu już był problem z przewodem w głównej wtyczce bo się najzwyczajniej przerwał, zlutowane teraz wszystkie podłączone i system działa jak należy. 
Dziękuję za pomoc, btw czemu tutaj udzielając odpowiedź muszę czekać kilka dni aż administracja potwierdzi 😅