Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To mój pierwszy temat. Pomijając fakt, że jestem stałem się przeszczęśliwym posiadaczem E60 🙂
Szukałem, szukałem i nie znalazłem 😞
Mianowicie rozchodzi mi się o ledy w kierunkowskazach LCI z tyłu. Zaglądałem na szybko i wyglądają jakby były łączone w pary po 4 sztuki, takie kwadraciki. Nie świeci mi w lewej lampie prawy skraj 4 diody. Są one wymienne? Jak tak to gdzie je kupić? Proszę o radę 🙂 

Opublikowano

Wymienić to może i się da, ale główny problem to dobór diody z tysięcy rodzajów wybrać tą prawidłową to jak trafienie w totolotka bez danych technicznych aktualnych. Coś tam dobrać po prądzie i napięciu można ale będzie różnica. 

Opublikowano

Kurcze.. czyli faktycznie najlepiej kupić używkę, rozbitą, ale ze sprawnymi ledami i przełożyć. Tak będzie trzeba zrobić 🙂 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciekawy temat, możesz opisać jak dokładnie łączone są te diody, myślę nad zrobieniem dynamicznego/pływającego kierunkowskazu ale jak mają sie zapalać po 4 diody na raz to raczej będzie glupio wyglądało. 

Opublikowano
W dniu 2.07.2024 o 07:34, dzemikPL napisał(a):

Kurcze.. czyli faktycznie najlepiej kupić używkę, rozbitą, ale ze sprawnymi ledami i przełożyć. Tak będzie trzeba zrobić 🙂 

To jest najlepsza opcja tak robią w firmach regeneracyjnych lamp. Pozysk tanio diody i pewnej, prawidłowej.