Skocz do zawartości

X3 G45 zamówienia, rabaty, czas oczekiwania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ponta napisał(a):

Daleko nie zajedziesz na byciu rabaciarzem.

Prawda jest taka, że jak mają plany sprzedażowe to najlepiej doprowadzić do licytowania się między salonami. Potem idziesz z tym do lokalnego i zwykle dają to samo. Cała sztuka. 

• Odpowiedzi 510
  • Wyświetleń 76,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Dzień dobry, moje pierwsze BMW i pierwszy wpis na forum. Cieszę się, że dołączyłem do grona użytkowników i sympatyków tej marki. Witam Was serdecznie. Rabat 16%.

• Zaczynam się przekonywać do tego co robi BMW - niby plastikowe klamki, brak listew na progach czy innych ozdobników, ale dalej mamy świetnie jeżdżący samochód z wygodnymi fotelami i całkiem fajnymi si

Opublikowane grafiki

Opublikowano

U mnie różnica między lokalnym dealerem a z internetu wynosiła 25000 zł, już po negocjacjach. Powiedziałem w końcu że nawet jak dadzą 5-10k drożej to wezmę od nich ale nic z tego 

Opublikowano
12 godzin temu, egoProxy napisał(a):

U mnie różnica między lokalnym dealerem a z internetu wynosiła 25000 zł, już po negocjacjach. Powiedziałem w końcu że nawet jak dadzą 5-10k drożej to wezmę od nich ale nic z tego 

Jak jeszcze nie kupiłeś, mogę dać namiary na sprawdzonego handlowca (zawsze daje mi najlepsze warunki) 

Opublikowano

Czy tutaj są użytkownicy X3 M50? Jak wrażenia? 

Opublikowano
Godzinę temu, Denis13 napisał(a):

Czy tutaj są użytkownicy X3 M50? Jak wrażenia? 

Są od ok. roku 🙂 Pytaj to postaram się odpowiedzieć ..

Opublikowano
23 godziny temu, zygii napisał(a):

Są od ok. roku 🙂 Pytaj to postaram się odpowiedzieć ..

Co Ci się najbardziej podoba w tej furze, a co najbardziej wkurza? Pytam, bo przesiadam się z X5 40i i jestem ciekaw opinii. Wcześniej miałem G01

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
16 godzin temu, Denis13 napisał(a):

Co Ci się najbardziej podoba w tej furze, a co najbardziej wkurza? Pytam, bo przesiadam się z X5 40i i jestem ciekaw opinii. Wcześniej miałem G01

ja nie kupiłem x3 w tej wersji gdyż ( moja i tylko moja opinia ) wykończenie gorsze niż w x1 w top wersji  wersji , dużo plastiku , przestrzeń w bagażniku mniejsza niż w x1 jak przy regulowanej kanapie , wygląd rzecz gustu 🙂 in plus w x3 to motr 6 cylindrowy , szkoda że nie ma x1 m z 6 cylindrami , jak masz małą rodzinkę polecam x3 jak 2+2 i więcej to tylko x7 , gdyż w x5 też nie ma szału vs x3 vs x1 

male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś zamawiał/odbierał ostatnio G45 w kolorze z palety lakierów specjalnych idividua l(tych po 22k w cenniku)? Jak długo się czeka?

Opublikowano
Godzinę temu, serfer12 napisał(a):

Czy ktoś zamawiał/odbierał ostatnio G45 w kolorze z palety lakierów specjalnych idividua l(tych po 22k w cenniku)? Jak długo się czeka?

Obecnie podobno są jakieś problemy z paletą individual i na G45 czeka się minimum 20 tygodni na miejsce produkcyjne + transport.

Opublikowano

Ja jestem świeżo po temacie zamówienia X3, czas oczekiwania na wyprodukowanie oraz dostarczenie do salonu to 7 miesięcy.

Opublikowano
3 godziny temu, TomekM93 napisał(a):

Ja jestem świeżo po temacie zamówienia X3, czas oczekiwania na wyprodukowanie oraz dostarczenie do salonu to 7 miesięcy.

Jaki kolor?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

jaki silnik przede wszystkim tyle czasu

Opublikowano

To może je podzielę się świeżymi informacjami co do zamówienia/terminów - salon

BMW X3 20 - benzyna

25 luty zamówienie

19 marca - termin produkcji (po własnym zapytaniu sprzedawcy)

i tu mega zaskoczenia produkcja plan 7-11.04 gdzie wcześniej była mowa koniec kwietnia, początek maja

27 marca mam VIN

Opublikowano

Cześć, ja zamówiłem X3 30e w połowie listopada, wyprodukował się 16 stycznia, odebrałem tydzień temu.

Opublikowano
47 minut temu, fff37 napisał(a):

Cześć, ja zamówiłem X3 30e w połowie listopada, wyprodukował się 16 stycznia, odebrałem tydzień temu.

A gdzie była produkcja USA czy RPA ?

Opublikowano

USA

Opublikowano

Zastanawia mnie jedna rzecz. Czy po wyborze pakietu sportowego m pro do silnika 2.0 to dostaje sportowy uklad hamulcowy i dyfer? Cos co jest w standardzie w m50

Zastanawiam sie czy biorac m50 koszty serwisów sa podobne jak 20. Roznica jest jedynie w 2 dodatkowych cylindrach

Opublikowano

Sportowy układ hamulcowy M czerwony jest w w 2.0 w tym pakiecie m pro

A dyfer - xdrive bo tak to rozumie jest w każdej wersji

Opublikowano

Standardowe wersje G45 z pakietem M Pro mają zwykły dyfer, M50 ma sportowy dyferencjał i większe hamulce M, mimo że jedne i drugie mają czerwone zaciski.

Do zwykłych X3 można wziąć sportowe hamulce z niebieskimi zaciskami, jako opcja do pakietu M, ale mechaniczne to jest to samo co czerwone w M Pro.

Opublikowano
2 godziny temu, fff37 napisał(a):

Standardowe wersje G45 z pakietem M Pro mają zwykły dyfer, M50 ma sportowy dyferencjał i większe hamulce M, mimo że jedne i drugie mają czerwone zaciski.

Do zwykłych X3 można wziąć sportowe hamulce z niebieskimi zaciskami, jako opcja do pakietu M, ale mechaniczne to jest to samo co czerwone w M Pro.

Wielkie dzięki. Tego właśnie byłem ciekaw.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie,

To jak to jest teraz z oczekiwaniem na nowe auta? Zlozylem zamowienie na poczatku kwietnia. Dealer powiedzial, ze produkcja przewidziana na 23.04. Jak dlugo realnie czeka sie na odbior? Z tego co wiem, ma byc produkowane w USA. Dla formalnosci dodam, ze to model z podstawowym benzyniakiem.

Opublikowano

Jak zdążą na statek 25 kwietnia (ale pewnie nie) to w Niemczech będzie 7 maja to u dealera ok 1,5 tygodnia

Kolejne statki odpływają

3 maja jest 22 maja w Niemczech

7 maja jest 20 maja w Niemczech ( tak szybciej bo zależy to od statku)

24 maja - 4 czerwca ten jest pierwszy bezpośredni i ktoś gdzie kiedyś pisał, że takimi te auta płyną, ale nie sądzę.

To tak dla formalności wypływają z Charleston,sc do Bremerhaven

https://www.walleniuswilhelmsen.com/schedules

Edytowane przez mysza199

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie macie przewidziany terminy dostawy do Polski?

Auto wyprodukowane 9 kwietnia

VIN juz jest ale nie ma daty produkcji po rozkodowaniu, ale dostałem dokumentu od dealera ze auto jest

Auto ma być w Polsce tydzień 23 czyli 1 czerwca 2026 - 7 czerwca 2026

Da sie namierzyć statek którym płynie?

Opublikowano
W dniu 4.05.2026 o 16:27, Dsad napisał(a):

Jakie macie przewidziany terminy dostawy do Polski?

Auto wyprodukowane 9 kwietnia

VIN juz jest ale nie ma daty produkcji po rozkodowaniu, ale dostałem dokumentu od dealera ze auto jest

Auto ma być w Polsce tydzień 23 czyli 1 czerwca 2026 - 7 czerwca 2026

Da sie namierzyć statek którym płynie?

Dostalem info, ze moje auto zostalo wyprodukowane 23.04. Dostalem numer statku i przewidziany termin zawiniecia do portu w Europie 25.05. Wiec potem jakies 2 tyg i na poczatku czerwca powinien byc u dealera, ale nie mam nic potwierdzonego na 100% .

EDIT

Podany numer nie do konca pokrywal sie z nazwa statku, wiec po chwili inwestygacji udalo mi sie sprawdzic, ze moj statek to Tirana, ktory w porcie w Niemczech ma byc 17.05. Ktos sie orientuje jak dlugo trwa potem dostarczenie samochodu do dealera?

Edytowane przez Konop

Opublikowano
32 minuty temu, Konop napisał(a):

Ktos sie orientuje jak dlugo trwa potem dostarczenie samochodu do dealera?

To zależy od wielu składowych: liczby aut w porcie, wolnych wagonów w pociągach, później ilości aut na odprawie, czasu zrobienia akcyzy, przyjęcia na plac centralny w PL i dopiero dostawy do dealera. Generalnie 2 tygodnie to termin realny ale optymistyczny, nastawił bym się na +/- 3 tygodnie.