Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Zastanawiam się nad zamówieniem nowego X3 i pojawił się problem z wyborem silnika... w konfiguracji za wiele opcji nie ma i pierwotnie chciałem 2.0d, ale patrząc na ceny 30e być może ma większy sens? Auto będzie wykorzystywane głównie na trasie max 200 km dziennie, raczej poza miastem (miasto około 20% z tego). Mniejszy bagażnik mi nie przeszkadza, jedyne nad czym się zastanawiam, to czy jest sens brać hybrydę, jak nie zawszę będę jeździł z naładowanymi bateriami. Niby fajniejsze osiągi, ale jakoś przekonany jeszcze nie jestem... 

Opublikowano
19 godzin temu, buster12 napisał(a):

Przy takiej proporcji trasa/miasto szedłbym w 20d. Idealne byłoby 30d, ale to będzie dostępne dopiero w przyszłe wakacje.

Dokładnie taki miałem plan, ale dodatkowy rok czekania to trochę za długo.. Dzięki!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 23.06.2024 o 12:04, dalashim napisał(a):

Cześć!

Zastanawiam się nad zamówieniem nowego X3 i pojawił się problem z wyborem silnika... w konfiguracji za wiele opcji nie ma i pierwotnie chciałem 2.0d, ale patrząc na ceny 30e być może ma większy sens? Auto będzie wykorzystywane głównie na trasie max 200 km dziennie, raczej poza miastem (miasto około 20% z tego). Mniejszy bagażnik mi nie przeszkadza, .....

oprócz mniejszego bagażnika hybryda jest chyba o 250kg cięższa, też się zastanawiałem ale w końcu wybrałem jedynego dostępnego diesla MHEV. wysoki moment obrotowy przyda się przy takiej bryce

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja poczekam na x3m jeżeli będzie 🙂 akurat x1 się zestarzeje 🙂

male-bmw-2.png
Opublikowano
W dniu 23.06.2024 o 12:04, dalashim napisał(a):

Cześć!

Zastanawiam się nad zamówieniem nowego X3 i pojawił się problem z wyborem silnika... w konfiguracji za wiele opcji nie ma i pierwotnie chciałem 2.0d, ale patrząc na ceny 30e być może ma większy sens? Auto będzie wykorzystywane głównie na trasie max 200 km dziennie, raczej poza miastem (miasto około 20% z tego). Mniejszy bagażnik mi nie przeszkadza, jedyne nad czym się zastanawiam, to czy jest sens brać hybrydę, jak nie zawszę będę jeździł z naładowanymi bateriami. Niby fajniejsze osiągi, ale jakoś przekonany jeszcze nie jestem... 

jesli ta trasa nie jest po autostradzie to zdecydowanie 20 w benzynie jako opcja rozsadna jest ok. 20i w g01 pali poza miastem ponizej 8 l a nowa ma byc bardziej oszczedna.

Szkoda ze nie ma 30i jak w usa. Dlatego zamowilem 20 

Opublikowano
3 godziny temu, wehyr napisał(a):

ja poczekam na x3m jeżeli będzie 🙂 akurat x1 się zestarzeje 🙂

Podobno ma nie być, M50 ma być najwyższą wersją. Przynajmniej redaktorzy z bmwblog tak piszą :).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
20 godzin temu, dawozbj napisał(a):

Podobno ma nie być, M50 ma być najwyższą wersją. Przynajmniej redaktorzy z bmwblog tak piszą :).

to mnie zasmuciłeś , lipa , dobrze że jest chociaż 6 cylindrów , autko ciekawe, alternatywa jak dla mnie do X5 które dla mojej rodziny i do miasta jest za wielkie i nie chodzi tu o cenę .... Bagażnik całkiem spory a wygląda w moim mniemaniu jest całkiem ok 🙂 

male-bmw-2.png
Opublikowano
14 godzin temu, wehyr napisał(a):

to mnie zasmuciłeś , lipa , dobrze że jest chociaż 6 cylindrów , autko ciekawe, alternatywa jak dla mnie do X5 które dla mojej rodziny i do miasta jest za wielkie i nie chodzi tu o cenę .... Bagażnik całkiem spory a wygląda w moim mniemaniu jest całkiem ok 🙂 

Do końca roku powinienem mieć, więc zapraszam na ewentualną jazdę próbną 

• Lubię to 1