Skocz do zawartości

316 M43 problem z obrotami i mocą...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mój problem jest taki:

Wjechałem w kałużę (dość dużą) i autko zaczeło mi się krztusić...ale jechałem do procy i pomyślałem że jesli coś mu zamokło to zaraz będzie miał 8 godz postoju. Niestety nie wyschło. Od tego czasu mam problemy.Mianowicie autko odpala normalnie i chodzi idealnie ale tylko jak jest zimne.Gdy wskazówka temp wody zejdzie z niebieskiego pola to zaczyna się cyrk. Auto szarpie na wolnych obrotach, nie przyspiesza z wolnych tzn nie da się ruszyć normalnie trzeba się wkręcić na przynajmniej 3000 obr. Czasami chce zgasnąć na wolnych...

Wymieniłem- świece (dałem NGK-vline) Sprawdziłem kable -OK. Dolot szczelny. Czy może to być sonda lambda? Jak ją sprawdzić bez komputera i interfejsu?

HELP!!! :modlitwa:

Opublikowano

to moze byc sonda a jak sprawdzic poprostu ja odepnij bez tego jezdzi calkiem normalnie a moze kostka zawilgla to wysusz i wepnij zpowrotem

ale jak wypniesz to odpal i sie przejedz jak bedzie zachowywal sie normalnie to masz winowajce.

Opublikowano

właśnie wykręciłem sondę i co zauważyłem:

kable w okolicy sondy są przysmażone i jeden biały jest przetarty.

połączyłem ten kabelek i resztę zaizolowałem.Po jeżdzie próbnej zauważyłem poprawę. Suuper było ale przez 5 min...Gdy zostawiłem auto na wolnych obr to zaczęło znowu parskać i kichać i już znowu nie można było płynnie dodawać gazu!!!

Teraz wziąłem się za reset kompa-czy to może pomóc???