Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czytalem mnostwo postow na temat ABSu, ale to co mi sie przytrafilo zasluguje wg mnie na stworzenie nowego. Mianowicie jechalem sobie w korku i zwyczajnie przyspieszalem i hamowalem jak to bywa w takich sytuacjach, az w pewnym momencie pedal hamulca bardzo mi sie napompowal, dostal bardzo szybkich drgan a cala sytuacja trwala jakies 2-3 sek. Potem kontrolka ABSu zaswiecila sie i ABS sie wylaczyl. Ciekawe w tym wszystkim jest to, ze po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu silnika kontrolka zwyczajnie zgasla i wszystko bylo ok na jakis czas, o czym znowu sytuacja powtorzyla sie kilkukrotnie. Czy wiecie moze jaki jest powod takiego zachowania sie ABSu i co sie posypalo? Z gory dziekuje za rady. Pozdrawiam
Opublikowano

sprawdzenie czujnika nic nie kposztuje wjedz na kanal i poruszaj przewodami sprawdzajac czy kontrolka gasnie( moze byc uszkodzony przewod )

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wystarczy podejchać na pierwszy lepszy warsztat który ma możliwość podłączenia do komputera i sprawdzić czy są błedy na czujnikach. Jak są to je wykasować i przejechać się aż wystąpi opisany objaw. Podłączyć znowu i będzie od razu wiadomo czy sądobre czy złe.

Pozdrowienia.