Skocz do zawartości

Jestem nowy chce kupic e46 318i ale ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam chce kupic e46 318i ale nie wiem co jest z nia,

poniewaz przy testowaniu jej gdy przycisnolem do dechy to strasznie glosno silnik chodzil ,wrazenie jak tlumik dziurawy.

I moje pytanie takie czy jest to normalne w e46 318i 118KM czy ja mialem takie tylko wrazenie?

Druga sprawa jaka moze byc przyczyna ze kierownica jest lekko skrecona w lewo przy jedzie w prost? moze byla bita? ale na to nic nie wskazuje.

Edytowane przez meltozer
Opublikowano

Witam.

Co do silnika to ciezko jest okreslic jak glosno on pracowal bez posluchania go ale jezeli wszystko jest z nim ok.,to na pewno jego praca nie powinna byc "glosna".Kierownica natomiast mogla zostac zle ustawiona podczas regulacji zbieznosci (co nie znaczy,ze geometria pojazdu jest zla) albo zle zostala zalozona po zdjeciu z drazka kierowniczego.W obu przypadkach bardzo latwe do poprawienia :D .

PS.Ja bym stawial na to pierwsze.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz!

Z ta kierownica to tak samo myslalem a co do tego halasu

to juz sam nie wiem.

Dzisiaj pojade znow oblukac autko i zwroce uwage na pierwszy tlumik itd.

napisze jeszcze.

Pozdrowienia

Opublikowano

A wiec bylem tam i oblukalismy autko dokladnie co do kierownicy skreconej.

Poprzedni wlasciciel musial na cos wiechac lewa strona, poniewaz adlegosci od drzwi roznia sie 2-3 mm. co do prawej strony.

Blachy nie byly wymieniane ani malowane.

Autko jedzie prosto wiec to tylko kwestia ustawienia kierownicy.

Tylko pytanie czy mozna ja sciagnac i ustawic na prosto poniewaz jak by nie bylo jest tam poduszka.

Co do tlumika to wszystko ok szczelny w 100%

Teraz sie zastanawiam czy jest to dozy problem co do tej roznicy odleglosci?

Opublikowano

1. Kierownicy sie nie sciaga do zmiany jej ustawienia - po poprawnym zrobieniu geometri kierownica wroci do polozenia "na wprost". Przyczyn moze byc wiele, poczawszy od wymiany ktoregos z elementow zawieszenia/ukladu kierowniczego a na "strzale w kolo konczac" (np.uderzenie w kraweznik).

2. I od tego nalezy zaczac - jak nie do konca sie znasz zainwestuj pare zlotych i podjedz do porzadnego zakladu na ogledziny samochodu. Wudasz pare zlotych a zaoszczedzisz moze kilka tysieci (jasli z autem jest cos nie tak). Po prostu sprawdz wszystko dokladnie.

Pzdr,

Artur
  • 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam jestem młody i nowy tez mam 318i i podobny problem z kierownica tylko ze moja jest wychylona zabardzo w parwo zas lewe koło przy skecemu w lewo oceira o nad kole prawe jest git . Nie mam pojecia czemu tak jest wymieniłem amortyzatory przod tył tuleje wachacza. Po wymianie przednich amorów okazało sie ze beta jest przechylona w strone kierowcy :jawdrop: nie rozuemiem tego co moze byc przyczyna. Szukam specjalisty ale trudno jest teraz o kogos rzetelnego który sie zna na rzeczy a nie magika mowie o podkarpaciu . Prosze o pomoc
Opublikowano

Witam.

Jeżeli chodzi o kierownicę to nie masz się co martwić bo to jest do regulacji.Natomiast co do tego przechyłu auta to sprawdziłbym stan sprężyn.Czy są jednakowe po obu stronach,czy nie są uszkodzone i czy są jednakowej grubości bo one mają większy wpływ na wysokość zawieszenia,niż amortyzatory.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano

Jak wymieniałem amory to nei zwracałem uwagi na sprezyny

wiec bede musiał jeszcze raz sie pomeczyc ale warto. Jesli chodzi o to koło nie wiem jak to ustawic mam nowe tuleje wachacze tez i drozki takze jak zobaczyłem taki efekt mojej pracy to sie załamałem :cry2: bo kroche kasy wydalem a tu takie mix wyszdł :duh: boje sie dac do mechanika poniewaz miałem e36 to połowe czesci ktore kupiłem mechanik podmienił na urzywki a nowe wzioł co sie okazało po tyg. szok hee