Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

na ostatnim przeglądzie okazało się że osłony przednich amortyzatorów tych między sprężynami są popękane . Mam pytanie czy wymienić same osłony gdzie narazie nie ma żadnych wycieków z amortyzatorów czy czekać aż będą amory do wymiany ? 

Jednocześnie chciałbym zapytać jeśli chodzi o zbieżność przednich kół robić tylko w BMW serwisie czy można jechać do obojętnie jakiego warsztatu który robi zbieżność ? Dodam że auto ma asystent przekroczenia pasa .

Dziękuję 

Opublikowano

Nie powiem Ci czy wymieniać czy nie. Ja u siebie zobaczyłem popękane osłony ponad rok temu i to dość mocno, prawie na każdym zgięciu. Widać je tylko jak samochód jest na podnośniku natomiast na ziemi one są złożone i żadnych szpar nie widać. Stwierdziłem, skoro mam rocznik 2014, że poczekam aż padną amory, 10 lat amory wypadałoby wymienic ale tak czekam i czekam i jak narazie nic się nie pogorszyło. Mieszkam w UK więc u nas tutaj deszcz pada przez 3/4 roku więc tego syfu trochę powinno się tam dostawać niby. 

Opublikowano
12 godzin temu, Pasjonat napisał(a):

jeśli chodzi o zbieżność przednich kół robić tylko w BMW serwisie czy można jechać do obojętnie jakiego warsztatu który robi zbieżność ?

Do obojętnie jakiego, który wie jak robić to w BMW. BMW powinno sie dociążyć w trakcie regulacji. 

12 godzin temu, Pasjonat napisał(a):

Dodam że auto ma asystent przekroczenia pasa

Nie ma to powiązania z geometrią/zbieżnością. Asystent pasa pracuje w oparciu o kamerę KAFAS w przedniej szybie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ms84 napisał(a):

Nie powiem Ci czy wymieniać czy nie. Ja u siebie zobaczyłem popękane osłony ponad rok temu i to dość mocno, prawie na każdym zgięciu. Widać je tylko jak samochód jest na podnośniku natomiast na ziemi one są złożone i żadnych szpar nie widać. Stwierdziłem, skoro mam rocznik 2014, że poczekam aż padną amory, 10 lat amory wypadałoby wymienic ale tak czekam i czekam i jak narazie nic się nie pogorszyło. Mieszkam w UK więc u nas tutaj deszcz pada przez 3/4 roku więc tego syfu trochę powinno się tam dostawać niby. 

Hej , dzięki za odpowiedź . W takim razie mam tak samo jak Ty i też UK . U mnie jest rok 2016 i też widać tylko te pęknięcia z obu stron jak auto jest na podnośniku . Zastanawiam się czy przez to szybciej amortyzator nie będzie do wymiany . Dwóch mechaników odradza wymianę mówiąc żeby czekać aż amortyzatory będą do wymiany . 

Opublikowano
3 minuty temu, KucaQ napisał(a):

Do obojętnie jakiego, który wie jak robić to w BMW. BMW powinno sie dociążyć w trakcie regulacji. 

Nie ma to powiązania z geometrią/zbieżnością. Asystent pasa pracuje w oparciu o kamerę KAFAS w przedniej szybie. 

Dzięki wielkie za odpowiedź , w takim razie muszę poszukać dobrego specjalisty który wie jak zrobić zbieżność w BMW . 

Właśnie tak myślałem że ten asystent działa tylko przez kamerę na szybie .

pozdrawiam i dziękuję 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Jak wygląda sprawa z rozrzadem w 340i ? Wymienia się czy nie. Wiem że w f jest z nim problem ale jak to wygląda w tym silniku. Jeśli się wymienia to przy jakim przebiegu?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii