Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam od niedawna nietypowy problem. 

G30 LCI, telefon iPhone połączony w CarPlay. Nie działa mi pokrętło iDrive po wejściu w Spotify. Na wszystkich innych ekranach, łącznie z telefonem, systemowych czy ustawień auta nawigowanie pokrętłem działa bez zarzutu. Natomiast jak tylko wejdę w CarPlay, odpalę Spotify i przekręcę pokrętło aby kursor podświetlił jakąkolwiek ikonę w Spotify - pokrętło przestaje działać. Działa natomiast bez problemu dotyk, klawisz back. Po wycofaniu się do menu piętro wyżej działa to z powrotem.

Jedyną zmianą jaką dokonałem przed odkryciem tego fenomenu była instalacja Yanosika. Sprawdzę dziś - czy pomoże odinstalowanie tego.

Ale być może spotkał się ktoś z Was z podobną sytuacją? Dodam, że reset radia, czy zostawienie auta na noc nie pomaga.

Opublikowano

Może i tak, ale po pierwsze wcześniej działało i nie rozumiem dlaczego nie działa teraz. Poza tym to samo jest na Youtube Music. Identyczny w zasadzie interfejs i identycznie się to zachowuje - w sensie nie działa 😞

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A uruchamialeś iphone ponownie?
Ostatnio (wierząc w to że kiedyś był to dobry system) jest strasznie zbugowany.

Przesiadłem się na iOS i .. może nie tyle że żałuje, ale nie jest tak jak legendy głosiły. 

Android na S22/S24U był bardziej stabilny i dopracowany. No ale to nie o tym temat 🙂