Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po około godzinie jazdy klima przestaje chłodzić. Zatrzymanie auta na ok 15 min. Klimatyzacja znowu działa poprawnie, ale już tylko około 20 minut. I teraz najlepsze: Przy właczonej klimatyzacji i zaniku chłodzenia i wyłączeniu klimatyzacji z kratek zaczyna lecieć bardzo zimne powietrze jak przy prawidłowo działającej klimie. Układ klimatyzacji zgłasza dwa błędy: Czujnik zaparowania i AUC. Czynnik był wymieniany miesiąc temu. Proszę o sugestie co może powodować takie wadliwe działanie klimatyzacji. Pozdrawiam.

Opublikowano

Wczoraj, na trasie 220km sytuacja ze strajkiem klimatyzacji się nie powtórzyła. Co prawda było trochę chłodniej i klima miała nieco lżej. Wygląda na to, że ten sposób zadziałał. testuje dalej i za jakiś czas dam znać jak wygląda sytuacja. Jeszcze raz dzięki i Pozdrawiam.

Opublikowano

Ewentualnie problem z czujnikiem temperatury parownika. Czasem szwankują, co powoduje zamarzanie parownika I przestaje lecieć powietrze z kartek. 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
26 minut temu, p_s88 napisał(a):

Ewentualnie problem z czujnikiem temperatury parownika. Czasem szwankują, co powoduje zamarzanie parownika I przestaje lecieć powietrze z kartek. 

To chyba bolączka e90, tam nawet specjalne dystanse są do tych czujników ja podejrzewam że u mnie właśnie ten czujnik zamarza ale to po około 4 albo i więcej godzinach działania klimy.

Opublikowano

Ja miałem tak w e84, ale to rst to samo. Kupiłem nowy zamiennik, plus uszczelnienie gąbką do wygkuszania i jest spokój