Skocz do zawartości

BMW e46 compact 316Ti problemy z centralnym zamkiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema.
Mam problem z centralnym zamkiem w kompocie.
Wymieniłem ostatnio zamki w drzwiach, bo były już wymęczone, a potem moduł diversity, bo zasięg pilota był dość słaby... trochę się to poprawiło chociaż do ideału jeszcze sporo brakowało. Wymieniłem akumulator w kluczyku, bo już nie trzymał napięcia, ale zasięg się nie poprawił i teraz tak:
Wsadziłem ostatnio nowy aku do auta (ale raczej to związku niema) i po kilku dniach zaczęły się problemy z otwieraniem z pilota. Z rana bez problemu e46 otwierało się z pilota, a wieczorem już nie. Myślałem, że pilot się rozparował, ale nie dało się go nawet zsynchronizować z autem. No i problem z pilotem trwał przez jakieś kilka dni po czym nagle zaczął działać, ale nie w pełni, bo czasami da się go tylko otworzyć lub zamknąć... co ciekawe blokada klapki paliwa też potrafi nie działać kilka miesięcy po czym nagle ożywa 😛
Auto z przycisku na konsoli zawsze zamyka się i otwiera.
No i teraz pomyślałem, że może przekaźniki w gm5 są już wymęczone i przydałoby się je wymienić... jakie to mają być to poszukam w necie po numerach jak go otworzę, ale pytanie dodatkowe czy po wymianie przekaźników będę musiał programować moduł czy nie? 🙂
A może ktoś ma inny pomysł na winowajcę szalejących zamków? 🙂
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po wymianie przekaźników nic nie trzeba programować. Kluczyk masz jeden?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli z przycisku w środku zawsze działa to nie będzie to wina przekaźników. ja bym sprawdził moduł antenowy. Mierzysz napięcie w pierwszej z lewej wtyczce, w pierwszym pinie od lewej powinno być 12V, a na trzecim pinie powinno być 5V, po naciśnięciu przycisku na kluczyku napięcie powinno spać do chyba 2-3V.