Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wczoraj na autostradzie (oczywiście niemieckiej) doświadczyłem spadku mocy. Jechałem 190 i nagle samochód zaczął zwalniać do 160 i ani rusz nic więcej. Kilka dni temu jak jechałem w drugą stronę było to samo - objawy po około 100/150km przejechanej autostrady, wcześniej bez problemu. Po postoju na stacji paliw - już nie było żadnego problemu. 

Czyżby turbo się kończyło?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I zadnych komunikatow na zegarach, tylko spadek ciagu i nic wiecej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

DPF to Ci sie wypala gdy po prostu jedziesz z odpowidnimi obrotami silnika. Nie odczuwasz tego. Poniewaz jezdzisz bardzo szybko, to ja bym stawial, ze cos sie w aucie przegrzewa i stad ten efekt. Podlacz sie komputerem diagnostycznym i zobacz czy nie ma bledow. Wg mnie powinno cos byc. Nie wszystkie bledy na desce sie pojawiaja. Lepiej znajdz przyczyne zanim cos sie rozwali do konca, bo wtedy beda koszty x 5 albo wyzsze.

Opublikowano (edytowane)

Czy świece mogą mieć wpływ na to? Bo jeżeli tak, to pokazuje mi błąd wykrycia różnych świec. A to jest niemożliwe, bo wszystkie były takie same. Może wystarczy zaadaptować nowe swiece i będzie ok?

Edytowane przez quercy
Opublikowano

Co do naprawy szybciej - z chęcią bym to zrobił, bo wiem ile kosztuje zaniedbanie naprawy, zwłaszcza w bmw. 

Tydzień temu byłem wypalić dpf, miał 20 gramów, wypaliłem go do niecałych 5 gramów. Może to coś da...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Swiece zarowe nie maja nic wspolnego z Twoim problemem. Pomagaja tylko zimnemu silnikowi podczas startu i pierwszego okresu jego pracy na zimno..