Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko przedlift tej kwocie, jak się uzbroisz w cierpliwość to w PL znajdziesz.
3A0jS9b.png
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
szukaj benzyN 318/320I W MANUALU Bez navi i powinienes znalesc cos sensownego z poczatku produkcji.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

A z dieslem będzie gorzej?

W jakiej kwocie w ogóle zaczynają się dobre autka?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Bez poświęcenia nie ma zwycięstwa." -Sam Witwicky
Opublikowano
Nie nie szukaj pb. Będzie słaby. Szukaj diesla 2007. Kupisz tylko na spokojnie. Z kolorem tez jakoś tak nie zamykaj sie tylko na czarny. To używane auta a nie salon. Kolorem sie nie jeździ.
Opublikowano

No właśnie był okres gdzie myślałem o benzynie i gazie. Zawsze mniejsze koszty, ale fakt, wtedy mniejsza moc.

Diesel, troche martwi mnie kosztami utrzymania, wtryski, sprzęgło dwumasa i oczywiście DPF:-/

Opublikowano
Benzyny pozornie tez juz nie są tanie w utrzymaniu.
Opublikowano

Ale doszedłby gaz, który znacznie obniża koszty dojazdowe. Ewentualnie zysk Mozna przeznaczyć na naprawę części.

Opublikowano

Ja generalnie dziennie robie około 40 km do pracy i w weekend jakies 160-200 dodatkowo. Nie jest złe, ale rewelacyjnie rowniez nie jest pod względem kilometrów :)

Opublikowano

tak jak mowi kolega powyzej, koszty utrzymnia w BMW dizla i benzyny z takim samym przebiegiem sa podobne i dizel bedzie mial wieksza moc ale przy kupnie za ta sume :

- Dizel bedzie mial zazwyczaj duzo wiekszy realny przebieg

- Dizle sa drozsze a wiec za ta sama sume powinienes dostac benzyne w lepszym stanie ogolnym i lepiej wyposazona

- wkladajac gaz do auta bedziesz mial auto bardziej oszczedne niz dizel i duzo bardziej ekologiczne niz dizel (czy nawet benzyna tak naprawde)

- jezeli duzo jezdzisz po miescie, benzyna ci wytrzyma dluzej od dizla bez awarii

to wszystko pod wzgledem sumy ktora chcesz wydac, jak bys mial 50 tys to pewnie i zalecenia kolegow byly by inne ale w tak niskiej sumie, znalesc cos wiarygodnego z przebiegiem wiarygodnym to raczej slaba benzyna w manualu bez navi.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Ja mam do pracy jakieś 7 km a nie wiem gdzie i w jaki sposób robie jakieś 1200 km miesięcznie. . :D

Teraz trochę spadnie bo można powoli rower wyciągać i odkurzyć :D

Moje BMW E90 :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=293073

Sprzedam: -Komplet opon zimowych 205/55/16 - 150zł - do negocjacji!

-2 Opony letnie Dunlop Sport Maxx RT 245/40/17 - 400zł - do negocjacji!

Opublikowano
dj sobie spokoj z dizlem jezeli to do takiego uzytkowania :) zreszta z gazem oprocz powodow ekologicnych rownierz.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
a sorry pomylilem adresata, to nie ty chcesz kupic. i co bardzo slaba ta 320i do takiego uzytkowania ?

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Jak dla mnie myślę, że dobra. Spalanie nie za wysokie a czasami lubię depnąć. Jednak czasem brakuje tych koni pod maską bo chciało by się lepiej ruszyć czy przyspieszyć. Dlatego jak będę brał następny samochód to będę szukał od 200 km w górę ;)

Pewnie wtedy też będzie mi mało, ale lepsze 200 niż 150 :D

Moje BMW E90 :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=293073

Sprzedam: -Komplet opon zimowych 205/55/16 - 150zł - do negocjacji!

-2 Opony letnie Dunlop Sport Maxx RT 245/40/17 - 400zł - do negocjacji!

Opublikowano
Podzielę się z Wami moimi odczuciami po zakupie e90 318i 2006r.(sedan) miesiąc temu.Jestem mega zadowolony. Czytam często wypowiedzi , że to nie jedzie , za słaba itd. Wcześniej jeździłem mondeo mk3 1.8 w benzynie i chciałem kupić początkowo mondeo mk4.Niby fajnie, duża konsola i 2 lata młodsze..ale..jak wsiadłem do e90 to po prostu nie chciałem wysiąść:)Też myślałem o 325i , ale każdy musi wiedzieć do czego ten samochód ma służyć. Jeżeli ktoś chce troche poszaleć , jeździ więcej w trasy i ma większy budżet nie tylko na samo auto to wtedy tak , bo moim zdaniem 325i poniżej 35tys.zadbaną naprawdę ciężko będzie znaleźć. Sam szukałem prawie rok .Ja kręce rocznie ok.8tys.km bo mam służbowe auto jeszcze i mi w zupełności 318i wystarcza do jazdy wokół komina. Jeżeli ktoś chce na styk kupować większe silniki szukając "okazji" to lepiej niech odpuści i kupi 318 albo 320.Takie jest moje zdanie. Ważne , żeby była zadbana i z pewną historią i po zakupie ewentualny pakiet startowy ( oleje ,filtry itd.).Prowadzenie , ogólny design e90 i wykończenie to naprawdę inna liga , więc jeśli po jeździe próbnej BMW dalej się zastanawiacie , czy kupować mondea , ople czy inne podobne to może nie do końca to czujecie. Jak ktoś zamienia słabszą na mocniejszą to rozumiem , ale jeśli to pierwsze BMW tak jak w moim przypadku to ostudźcie się troche z 325 , 330 tylko szukać po prostu zadbanej słabszej z lepszym wyposażeniem. Pozdrawiam fanów.
Opublikowano
Podzielę się z Wami moimi odczuciami po zakupie e90 318i 2006r.(sedan) miesiąc temu.Jestem mega zadowolony. Czytam często wypowiedzi , że to nie jedzie ,

Wczoraj oddalem do serwisu zony auto i wracalem zastepczym 118i. Dramat...to auto nie jedzie i nie wyobrazam sobie tego silnika w e90

Opublikowano
Podzielę się z Wami moimi odczuciami po zakupie e90 318i 2006r.(sedan) miesiąc temu.Jestem mega zadowolony. Czytam często wypowiedzi , że to nie jedzie ,

Wczoraj oddalem do serwisu zony auto i wracalem zastepczym 118i. Dramat...to auto nie jedzie i nie wyobrazam sobie tego silnika w e90

nie kazdy potrzebuje palic gumy w jazdzie cywilnej.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Podzielę się z Wami moimi odczuciami po zakupie e90 318i 2006r.(sedan) miesiąc temu.Jestem mega zadowolony. Czytam często wypowiedzi , że to nie jedzie , za słaba itd. Wcześniej jeździłem mondeo mk3 1.8 w benzynie i chciałem kupić początkowo mondeo mk4.Niby fajnie, duża konsola i 2 lata młodsze..ale..jak wsiadłem do e90 to po prostu nie chciałem wysiąść:)Też myślałem o 325i , ale każdy musi wiedzieć do czego ten samochód ma służyć. Jeżeli ktoś chce troche poszaleć , jeździ więcej w trasy i ma większy budżet nie tylko na samo auto to wtedy tak , bo moim zdaniem 325i poniżej 35tys.zadbaną naprawdę ciężko będzie znaleźć. Sam szukałem prawie rok .Ja kręce rocznie ok.8tys.km bo mam służbowe auto jeszcze i mi w zupełności 318i wystarcza do jazdy wokół komina. Jeżeli ktoś chce na styk kupować większe silniki szukając "okazji" to lepiej niech odpuści i kupi 318 albo 320.Takie jest moje zdanie. Ważne , żeby była zadbana i z pewną historią i po zakupie ewentualny pakiet startowy ( oleje ,filtry itd.).Prowadzenie , ogólny design e90 i wykończenie to naprawdę inna liga , więc jeśli po jeździe próbnej BMW dalej się zastanawiacie , czy kupować mondea , ople czy inne podobne to może nie do końca to czujecie. Jak ktoś zamienia słabszą na mocniejszą to rozumiem , ale jeśli to pierwsze BMW tak jak w moim przypadku to ostudźcie się troche z 325 , 330 tylko szukać po prostu zadbanej słabszej z lepszym wyposażeniem. Pozdrawiam fanów.

sorry kolego ale chyba mało kogo przekonasz do tak słabej wersji silnikowej

ja obecnie mam 330xi i powiem szczeże ze przez pierwsze pare dni to naprawde czuc bylo tą moc 258KM

a teraz to by sie przydało wiecej najlepiej M3 420KM

Opublikowano
a potem by sie przydalo tto samo w stage 3 700 KM... :) a tak naprawde jako cywilny kierowca wykorzystujesz 60% mocy powyzej 200 konii 30% powyzej 300 i nic powyzej 400.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

To koledzy daliście mi trochę do myślenia.

Jednak znaleźć coś w benzynie też nie jest łatwo.

Odradzacie gaz? Tak wywnioskowałem z wypowiedzi, zawsze jakiś grosz zaoszczędzi się na tym:)

Sam jeżdżę mondeo MK3 w dieslu 2.2 155 KM. Start ze świateł = tragedia, krótke biegi. Dopiero potem potrafi się rozpędzić i czuć, że ciągnie, dlatego w dieslu silnik 2.0 i 177KM w zupełności wystarczyłoby mi na początek.

Każdy z Was opowiada o pewnej historii auta, moje pytanie jak ją zidentyfikować? Czy sama książka wystarczy? Wydaje mi się, że nie jest problemem podrobienia takiego dokumenty i wpisanie stanu licznika wyssanego z palca...

PS> Czy tylko mi nie działało forum??