Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przymierzam się do zakupu bmw e90/91 po 2008r (LCI) do 45 tyś. W związku z tym iż na allegro/otomoto większość samochodów które są wystawione to ogłoszenia wystawiane przez tzw. handlarzy, czyli teksty typu pierwszy lakier, nie bity, nie kręcony, niemiec pod kocem trzymał :) a co się okazuję po obejrzeniu auta "na żywo" jest zupełnie co innego... Zwracam się z prośbą do was forumowicze jeśli któryś z was ma na sprzedaż swoje autko to prosiłbym o propozycje.

Pozdrawiam!!!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam!

Przymierzam się do zakupu bmw e90/91 po 2008r (LCI) do 45 tyś. W związku z tym iż na allegro/otomoto większość samochodów które są wystawione to ogłoszenia wystawiane przez tzw. handlarzy, czyli teksty typu pierwszy lakier, nie bity, nie kręcony, niemiec pod kocem trzymał :) a co się okazuję po obejrzeniu auta "na żywo" jest zupełnie co innego... Zwracam się z prośbą do was forumowicze jeśli któryś z was ma na sprzedaż swoje autko to prosiłbym o propozycje.

Pozdrawiam!!!

W tej cenie, to poszukaj raczej prelci :) No chyba, że ktoś na gwałt chce się samochodu pozbyć, bo na pewno nie sprzedać :)

Opublikowano
Nikt kto ma dobre auto (stan, wyposażenie) za 45 tyś Ci nie sprzeda e90/91 po 2008r (LCI)...

Bez przesady. Ja bym sprzedał z tego rocznika. Za rok będę sprzedawal ale z rocznika 2011 i jednak drożej.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolega chyba jacekauto miał swoją LCI 318i 2008r do sprzedania właśnie za 45 000pln, czy aktualne musicie dopytać się u źródła...
Opublikowano
Nie ma juz raczej bo temat usunal, a na forum nie wchodzi. Pzt pewnie ja bym od niego kupil, ale cos sie nie dogadalismy :/
Opublikowano
Witam zastanawiam się na zakupem BMW e90 będzie to moja pierwsza 3 i mój fundusz to tak do 35 tyś może coś do 40 ale to max i zastanawiam się na modelami 318 i 320D . Czy w tym budżecie jestem w stanie kupić coś dobrego czy raczej od razu sobie darować i lepiej szukać e46? Samochód mam mi służyć głównie do jazdy po mieście oraz w weekedny dłuższe dystanse . I jak patrzeć na przebiegi tych samochodów ponieważ jedne mają 70 tyś a drugie 250 tyś , i czy jak ksiązka serwisowa jest z niemiec jest możliwość potwierdzenia tego przebiegu ?
Opublikowano
za te pieniądze to tylko początek produkcji jak chcesz mieć coś w znośnym stanie. Lepiej celuj z kwotą 40k, to już powinno się coś sensownego znaleźć. Na przebieg nie patrz - zwłaszcza te cuda co mają po 70 000 km :duh:
Opublikowano
aha a jak to jest z tymi ksiązkami z nimiec jest to możliwe aby przekręcić ? Ponieważ patrzę i te wszystkie 318 z 08 09 roku mają przebiegi od 120 do 170 tyś i koszt po 35 tyś
Opublikowano
sorki powyżej 2 litrów pojemności 18,6% akcyzy. Zasugerowałem się na swoim przykładzie jak szukałem, ale to ponad 2 litry pojemności
Opublikowano

Witajcie,

Co sądzicie o tym egzemplarzu http://otomoto.pl/bmw-320-m-pakiet-73000km-idealny-stan-z-niemiec-C35337948.html ? Sprawdziłem go trochę i przebieg wydaje się wiarygodny. W czerwcu 2011 miał niecałe 40k km wg. danych ze starego ogłoszenia. Podejrzewam, że w rajchu zmienił raz właściciela i teraz ktoś go przytargał do Polszy. Ktoś ma jakieś wskazówki, coś potrafi wypatrzeć po zdjęciach? W ogóle jest sens interesować się taką wersją? Od razu mówię, że diesla nie szukam, bo poruszam się głównie po mieście i na relatywnie krótkich trasach.

Opublikowano (edytowane)

Witam,

A co sądzicie o wersji 320i? Idzie coś sensownego znaleźć w kwocie do 40k?

Edit:// o "si" doczytałem, padaka

Edytowane przez sejtan
Opublikowano

Widzę, że to wersja Si których wyszło chyba 2600 sztuk. Nie chcę siać fermentu czy coś, czytałem trochę o tym silniku to niestety wygląda to bardzo nieciekawie. Silniki N45 mają wadę konstrukcyjną, żywotność tych silników kończy się max na 100tyś przebiegu. Polecam poczytać trochę w necie, wyszukać sobie na mobile.de 320si z zaznaczoną opcją "uszkodzony". Niestety więcej jest motoschaden niż jeżdżących.

Nigdy takowego nie posiadałem, więc jest to jedynie opinia wykreowana opiniami innych :) Na pewno ktoś tu się trafi co na podstawie swoich doświadczeń coś więcej Ci powie, ale ja bym ten silnik odpuścił.

P.S. Stylistycznie, auto rewelacja

Opublikowano
aha a jak to jest z tymi ksiązkami z nimiec jest to możliwe aby przekręcić ? Ponieważ patrzę i te wszystkie 318 z 08 09 roku mają przebiegi od 120 do 170 tyś i koszt po 35 tyś

Oczywiście, że jest możliwe :) Książka to jedno, a weryfikacja jej autentyczności w ASO, to drugie :)

Opublikowano

Ach, no cóż, raczej odpuszczę. Poszukałem faktycznie trochę więcej informacji i rzeczywiście lipne te silniki podobno. Wielka szkoda, bo wygląda rewelacyjnie. Swoją drogą, zastanawiam się jakie cuda porobione są w niektórych egzemplarzach jak widziałem ogłoszenia gdzie były podane przebiegi rzędu 170-190k km :D 2 razy wymieniany silnik czy wyjątek potwierdzający regułę?

Zostało mi w takim razie szukać chyba tylko jakiejś zadbanej 320i. Chyba, że polecacie jednak coś innego?

Opublikowano

Eweliny pytaj, ma tutaj swoją galerię w tym dziale właśnie z 320si, z tego co pamiętam to miała jakiś czas temu więcej na blacie niż 100 tys. km. No ale wiesz, może tym silnikom po prostu służy kobieca ręka, albo właściwie stopa :norty:

EDIT: viewtopic.php?f=158&t=215888&start=615 <- link do galerii.