Skocz do zawartości

G20, dopłata przy odbiorze auta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, PiotrKz napisał(a):

Czy jak dostałem już VIN to mogę być na 100% pewien że wyprodukuje się w ustalonym terminie?
Na jakie etapie dostał bym informacje, że są jakieś dopłaty? Póki co handlowiec nic nie wie.

Jak jest VIN to status 150 już nie do ruszenia. Dopłaty powinien być w stanie wyliczyć jak jest ogarnięty.

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 6,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Czas obalić kilka mitów tutaj powielanych.  Przede wszystkim musicie zacząć odróżniać handlowca w salonie, od brokera/agenta który tylko zbiera zamówienia i przekazuje do dealera. Handlowiec

• Handlowiec akurat nie może być łapownikiem. 

• Każda zmiana statusu ma przypisaną datę w systemie.  Możesz poprosić handlowca, żeby pokazał Ci obecny i poprzednie statusy z datami. Status 047 to przyjęcie zamówienia przez BMW

Opublikowano

@scooterek kto będzie wiedział jak nie ty 🙂 
Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że po VINie jest do odczytania cały mój config samochodu. Wbijam go na https://bimmer.work i w zakładce Options jest każdy pojedynczy pakiet i wyposażenia jakie wybrałem. Przecież VIN ma za mało znaków żeby tyle w nim zakodować... 

Opublikowano
31 minut temu, PiotrKz napisał(a):

@scooterek kto będzie wiedział jak nie ty 🙂 
Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że po VINie jest do odczytania cały mój config samochodu. Wbijam go na https://bimmer.work i w zakładce Options jest każdy pojedynczy pakiet i wyposażenia jakie wybrałem. Przecież VIN ma za mało znaków żeby tyle w nim zakodować... 

Bo to nie jest zakodowane w VINie, a w bazie centrali (system wewnętrzny AIR), do której ma dostęp właśnie strona bimmer.work. Ta strona wysyła zapytanie do centrali i zwrotnie dostaje właśnie listę zawierającą każdy najmniejszy szczegół wyposażenia 😎